Hoppa till sidans innehåll
Foto: Emmy Jonsson

Mariestads Segelklubb


Mariestads Segelklubb satsar på att genom ”Utmaningen för SSF Seglarskola 2015” nå fler vuxna, barn och ungdomar närliggande kommuner. De undersöker också möjligheten att göra något för ensamkommande flyktingbarn.

Så här summerar de sitt deltagande i Utmaningen:
Mål
Vår målsättning var att få fler att få komma i kontakt med aktiviteter på vattnen utanför Mariestad. Vi ville också visa de många dimensioner som seglingen har att erbjuda, lust och seglarglädje. Många av våra aktiviteter har gått att följa på sociala medier som Facebook, sök på MSK Jolle https://www.facebook.com/groups/173922796146944/?fref=ts

Maritima dagen och samarbete med Friluftsfrämjandet
Det första Prova På tillfället blev tufft för himmelens portar stod tidvis öppna. Friluftsfrämjandets lokalavdelning förvarar kostnadsfritt sina uthyrningskajaker hos oss. Det är många kanotister som utnyttjar klubbens ramp och flytbryggor. På Maritima dagen kunde nyfikna även få prova på att paddla kajak. Klubben vill även på detta sätt genom lokalt samarbete få fler människor ut på sjön. Friluftsfrämjandet är en bra partner med stor kunskap om allemansrätten.

SSF Seglarskola
Bättre väderlycka blev det under sommarens seglarskolor. Kursveckan i Mariestad som var öppen för alla åldrar blev kraftigt övertecknad. Klubben fick till och med låna in båtar för att kunna erbjuda så många som möjligt att gå SSF Seglarskola. Eftersom tillströmningen blev god kunde klubben erbjuda fyra ungdomar sommarjobb. En av dessa kommer att gå vidare och bli instruktör nästa säsong. Klubben erbjöd även ungdomar från Skövde kommun att gå SSF Seglarskola. Denna vecka seglade vi på en mindre insjö i Skövde kommun. Både Mariestadstidningen och SLA skickade ut reportrar och fotografer.

Mariestads nyanlända
Klubben har länge funderat på att göra någon aktivitet för ensamkommande. Nu under hösten fick vi äntligen till det. En gymnasielärare i Mariestad bekostade själv hyra av flytvästar till sin klass med nyanlända. I klassen fanns fyra stycken ensamkommande flyktingbarn som tagit sig till Europa över Medelhavet.

Hela klassen seglade från Mariestad, över till klubbens uthamn Skeberga på Torsö och tillbaka.  Av dessa elever har 2-3 stycken därefter spontant kommit ned och deltagit i klubbens aktiviteter. Tanken är att dessa nästa säsong ska ingå i vår träningsgrupp. Även denna aktivitet resulterade i ett stort reportage i lokalpressen.

Gratis förarbevis
Slutligen har 10 ungdomar erbjudits ett gratis utbildningspaket. De kommer att på måndagarna läsa in förarbevis enligt Nämnden för Båtlivsutbildnings kriterier. Klubben står för alla kostnader förutom provet. Vår förhoppning med detta är att på sikt få en återväxt på ledarsidan.

Här hittar du Mariestads Segelklubbs hemsida.

Mariestads SK

MSK10h

MSK5h

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:16 Skribent: Theres Wolgast
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer