Hoppa till sidans innehåll
Foto: Malmö SS

Malmö Segelsällskap


Genom att delta i ”Utmaningen för SSF Seglarskola 2015” vill Malmö Segelsällskap locka hela Malmös befolkning till segling. Segling kan vara en billig sport för alla anser de och nu vill de bevisa det. De önskar att deras klubb ska reflektera den stad som de är verksamma i. Malmö Segelsällskap tror på att segling kan vara en utmärkt integration av olika kulturer och människor.

Så här berättar de om hur det har gått för dem med "Utmaningen" hittills:
Vilka veckor!
Efter en trög start dag ett så satte vi upp skyltar runt om i Västra Hamnen som berättade om eventet samt att det var gratis. Därefter fick vi avdela en person att göra ett schema och boka folk till olika tider. Vi hade fullt från morgon till kväll och fick sätta in ytterligare en segelbåt med instruktör!

Det är underbart att höra ungdomar som tjoar och hurrar på olika språk för att de tycker att det är så kul att segla. Dessutom var vädret med oss så att vi kunde segla nio av tio dagar.

Förutom Malmöbor från olika delar av staden så har vi också haft turister från olika delar av världen som har seglat med oss. De flesta som seglade med oss såg våra skyltar om eventet, men vi hade även framförallt familjer som hade hittat oss på Malmö stads app. En mycket rolig aktivitet för de malmöbor som inte hade tid eller råd att vara bortresta. Vi hade också spridit aktivitieten i socialamedier samt skickat ut till olika föreningar.

Vi vill göra om detta inför nästa år och har många idéer hur vi kan förbättra oss inför detta.

Så här berättar de om hur det gick fram till sommarens första veckor:
Vi har gjort reklam för två veckors prova-på-segling i Västra Hamnen; vecka 29-30, måndag-fredag kl. 11-15. Något som finns med i Malmö stads App ”sommarkul”, som når ut till en stor del av Malmö. Vi kommer också att sätta upp planscher runt om i Malmö för att locka folk dit, samt bjuda in andra föreningar. Västra Hamnen är en mötesplats för alla Malmös olika invånare och kulturer, dessutom bidrar inspelningen av SVT:s Sommarlov till att många rör sig där. Målet är att kunna fånga upp barn och ungdomar som fattar tycke för segling och slussa dem direkt till vår seglarskola i Limhamn med en stor rabatt. Malmös invånare skall känna sig välkomna till oss! 

Här hittar du Malmö Segelsällskaps hemsida.

Malmö SS 2

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:16 Skribent: Theres Wolgast
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info