Hoppa till sidans innehåll
Foto: Loftahammars BS

Loftahammars Båtsällskap


Loftahammars Båtsällskap vill visa att det finns segling för alla till en låg kostnad. Det gör de bland annat genom drop-in segling och en amatör-cup där hela familjer, personal från de lokala företagen och så vidare kan delta. Lagen får en erfaren seglare med sig i båten som instruerar och coachar dem.

Så här berättar de om hur det har gått med Utmaning i sommar:
”Bredda botten för att fylla toppen” får bli rubriken för att få fler att börja segla. Utmaningen har gjort att man tänkt lite extra på vad man informerar deltagare och besökare om när det gäller seglingsporten, vad det finns för möjligheter att prova på och komma igång. Intresset för att prova på och eventuellt börja segla finns helt klart både bland ungdomar och vuxna.

Vuxna verkar vilja lära sig segla för att t.ex. kunna ta med sig familjen och en kaffekorg ut i skärgården till någon liten ö. Bland ungdomarna gäller det att ha roligt med kompisarna på vattnet genom seglingen. "Toppen" är svaret jag får när jag berättar att vi i klubben erbjuder våra medlemmar och hela familjer: att låna våra kajaker, jollar, mindre kölbåtar och i lugn och ro få chansen att prova på för att utröna om segling och ett allmänt sjöliv är något för dem. I många fall leder det till nya medlemskap och anmälningar till seglarskolan.

Genom vårt skolsamverkansprojekt märker vi ett ökande intresse för seglingen, och det har också resulterat i nya medlemmar och anmälningar till seglarskolan. Det gäller både barn, ungdomar och vuxna. Det är ett fåtal ungdomar som annars kommer i kontakt med sjölivet överhuvudtaget

Jag ser ett ökat intresse för våra aktiviteter på stranden inte minst i år när vi fått extra resurser för utmaningen, vi har kunnat ha ledare på stranden efter seglarskolan och även på lördagar och söndagar. Både elever från seglarskolan  och andra ungdomar och vuxna har tagit chansen att prova på. Det som varit lite extra kul är att eleverna från seglarskolan har tagit med sig sina familjer till stranden och tillsammans provat på våra olika farkoster.

Vår seglarskola kommer att satsa på:
Fortsätta med skolsamverkansprojekt
Prova på även för personer med lättare funktionshinder
Engagera vuxna ledare som kan segla ut med intresserade i skärgården
Att erbjuda segling för att integrera barn, ungdomar, invandrare och vuxna i ett naturligt och avslappnat sjöliv utan krav bara för att njuta.
Att göra vår sommarseglarskola ännu roligare och populärare.

120 ungdomar, 12 vuxna och mellan 500 och 600 skolelever kan inte ha fel Loftahammars Båtsällskap är ett varumärke i Västerviks Kommun och borgar för ett ökat seglingsintresse.

Så här berättade dem i början av sommaren om hur det hade gått med ”Utmaningen” dittills:
Loftahammars Båtsällskap har sitt fäste på ostkusten i norra Tjust skärgård. Vi har mycket ungdomsaktiviteter under sommarhalvåret, då vi under fyra veckor ordnar seglarskola.

För varje år så växer intresset och antalet anmälningar. Föregående år hade vi totalt över 150 deltagare i olika åldrar och med olika erfarenheter.

Loftahammars Båtsällskaps seglarskola har främst nybörjargrupper och fortsättningsgrupper men även några gröna och vuxna. Ett mål som vi alltid är tydliga med är att barnen skall ha roligt. Vi satsar inte hårt på att skapa kappseglare, utan på att få så många som möjligt att prova på, lära sig och utvecklas inom seglingssporten på deras villkor.

Nytt för i år är våra prova-på-timmar. Under kvällar (kl.16-19) och helger (kl.12-19) är alla seglingsintresserade välkomna att prova på att segla utan kostnader. Med dessa tillfällen vill vi väcka intresset för segling, för att sedan på lång sikt värva fler att delta i seglingssporten och kanske börja kappsegla.

Här hittar du Loftahammars Båtsällskaps hemsida.

Loftahammar 7h

Loftahammar 9h

Loftahammar 10h

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:16 Skribent: Theres Wolgast
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer