Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bjärreds OJK

Bjärreds Optimistjolleklubb


Bjärreds Optimistjolleklubb vill genom sitt deltagande i ”Utmaningen för SSF Seglarskola 2015” starta vuxen-barn-segling, där vuxna får lära sig att segla och att kunna hjälpa sitt och andra barn när de seglar. Vare sig det är på skoj eller på en kappsegling. Du får lära dig grunderna i segling, rigga, vad saker heter, segla åt alla håll, vanliga knopar och sjövett. Efter kursen får du dessutom möjlighet att fortsätta lära dig mer om kappseglingens värld då du erbjuds delta vid klubbens tisdagsseglingar.

Här kan du läsa om hur de berättar om sin "Utmaning"
Vi antog utmaningen för att vi vill ha in fler seglare men framförallt fler föräldrar i verksamheten.

I varje förening som arbetar med barn behövs vuxna. Vi i BOJK är inte annorlunda. Klubben ligger naturligt vid stranden med samhället runt om kring oss. Närheten till vatten för alla i Bjärred förenklar tillgängligheten - man cyklar. Men då cyklar bara barnen ner till klubben och vi tappar lätt bort föräldrarna.

Därför var det naturligt att försöka få föräldrar och barn att segla tillsammans i våra Fevor. För om föräldrarna kommer ner och seglar med barnen kanske de fastnar för segling själva.

Början på sommaren var mycket sval och blåsig. Trots det hade vi flera nästan fulltecknade nybörjarkurser i Optimistjolle och barnen seglade självmant med mössor. Inte helt optimalt för att attrahera föräldrar, så tillströmningen var inte så stor som vi hoppats. Men det var dubbelt så många föräldra-barn-båtar än föregående år!

Tillströmningen av nybörjare till seglarskolan var i nivå med tidigare år och många har efter kursen fortsatt i vår söndagsskolesegling. Söndagsskoleseglingen är en enkel kappsegling som vänder sig till de som har gått en nybörjarkurs. Att så många varit med på de tillfällena har säkert bidragit till att det i slutet av sommaren har kommit över 20 förväntansfulla seglare som velat träna en vanlig torsdag! Precis som vi hoppades på.

Så även om antalet seglande föräldrar var betydligt lägre än förväntat har antalet seglade medlemmar ökat. Och det var ett av våra mål för detta år!

BOJK2h

BOJK2h

BOJK2h

Här hittar du Bjärreds Optimistjolleklubb hemsida.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:16 Skribent: Theres Wolgast
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer