Hoppa till sidans innehåll

Barn och Ungdomskurser


För barn och ungdomar har vi Nybörjarkurs, Fortsättningskurs och Grönkappseglingskurs i En-mansjolle, två-mansjolle eller liten kölbåt. Man lär sig Båtens delar/Rigga/Knopar, de olika seglingssätten, lägga till i alla vindriktningar, säkerhetskunskap och väjningsregler. Tillsammans upplever vi Seglingens eliment,  vind och vatten, naturupplevelser och actionfyllda äventyr med fokus på gemenskap och glädje.  

Piratseglarskola - en lekfull seglarskola för de minsta

I Piratseglarskolan får barn från 6år lära sig om båtar, segling och kamratskap med leken som främsta verktyg. Det viktigaste är att barnen har roligt, och att vi låter fantasin flöda när vi låter dem prova olika fomer av segling. Seglingens utmaningar blir till engagerande piratäventyr anpassade efter barnens nivå. Vi har roligt tillsammans och barnen får en lekfull och spännande upplevelse.I Piratseglarskolan är grupperna små och alla framsteg belönas.

Piratseglarskola är en pedagogisk seglarskola för de minstaPiratseglarskolan ska ses som en förskola till seglarskolan. På ett lekfullt sätt får barnen i grupp pröva på olika former av segling och övningar. Mycket krut läggs vid att barnen ska lära att vara trygga på vattnet. Piratseglarskolan är ett komplement till SSF Seglarskola. 

Här hittar du en adresslista på alla klubbar som erbjuder Piratseglarskola. 

Kursinnehåll för SSF Seglarskola jolle och liten kölbåt hittar du här.

Uppdaterad: 17 FEB 2020 13:50

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer