Hoppa till sidans innehåll

Kursmaterial


Här presenterar vi det kursmaterial som är framtaget till Svenska Seglarförbundets (SSF) Seglarskola. Klicka på bilden för att komma direkt till vår webshop där du lätt kan beställa ditt egna exemplar. 

Segla Optimist

Bild Segla Optimist

Den här boken har en enda uppgift: Att göra det så enkelt som möjligt att komma igång och segla Optimist. Har du inte seglat tidigare och är sugen på att segla Optimist passar denna boken perfekt. 

Det mesta i boken är bilder och teckningar. Inte så många ord. Det gör det enklare för dig att veta vad du ska göra när det är dags för dig att börja segla. 

Segla Flera

Bild Segla Flera

”Att segla tillsammans, det är helt underbart. Segling är en väldigt bred sport och man blir aldrig fulländad... Jag tycker alla ska prova att segla!” - säger Fredrik Lööf.

Vi visar och berättar om hur ni seglar flermansbåt. Här finns allt du behöver veta. Vill du segla flermansjolle eller liten kölbåt är det här du börjar. Vi går igenom det viktigaste på bara tio korta kapitel. Du ska inte behöva lägga för mycket tid på att läsa – det är på vattnet det händer. 

Segla Kölbåt

Bild Segla Kölbåt

Det ska vara intressant, inspirerande och givande att lära sig segla kölbåt. Därför finns den här boken. Boken är till för dig som söker en pedagogisk och praktisk guide in i seglingens värld. Vi börjar med att skapa en grundläggande förståelse för vinden och vattnets inverkan, för att sedan titta närmare på båten och dess segel innan det är dags att gå in på några centrala begrepp och manövrar i seglingen. 

Efter den teoretiska introduktionen går vi över till det praktiska handhavandet, med allt från riggning och hur du förbereder din båt till att genomföra manövrar, trimma segel och segla med undanvindssegel. Beroende på vilken typ av segling du är intresserad av så kan du sedan läsa mer om antingen kappsegling eller båtliv i boken, för det finns onekligen en charm med både havskappsegling och att ligga lugnt i en naturhamn utmed kusten. Det är upp till dig.

Samtliga böcker finns att köpa i vår webbshop.

Uppdaterad: 21 APR 2021 17:13

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info