Hoppa till sidans innehåll
Junior Camp vill inspirera till fortsatt segling och att våga prova nya båtar och seglingsformer. Red Bull Foiling Generation i augusti gav massor av inspiration för de juniorseglare som deltog. Foto: Redbull Richard Ström

Junior Camp inspirerar till fortsatt segling

09 SEP 2015 14:48
För att fånga upp och inspirera kappseglande juniorer som inte går på Riksidrottsgymnasiet bjuder Svenska Seglarförbundet in till Junior Camp på Bosön 14-15 november. Det blir föreläsningar, möten med förebilder, fysträning och kul med seglingskompisar från hela landet.
  • Skapad: 09 SEP 2015 14:48

Svenska Seglarförbundet gör hösten 2015 en satsning på att inspirera fler juniorseglare i gymnasieåldern som inte går på ett Riksidrottsgymnasium, att fortsätta ha kul och utvecklas inom seglingen. Det blir ett läger på Bosön, Junior Camp 14-15 november som leds av Karin Almquist och vänder sig till seglare födda 1996-1999.
- Dagarna på Bosön kommer att innehålla en mix av föreläsningar, möten med förebilder och praktiska övningar med målsättningen att ge deltagarna inspiration och verktyg för att kunna utvecklas vidare som seglare. Såklart ska vi ha kul tillsammans under helgen också, säger Karin Almquist som under 2015 arbetar med juniorprojekt för Svenska Seglarförbundet.

- Vi hör från våra juniorklubbar att det är svårt att behålla och utveckla seglare som inte går på Riksidrottsgymnasiet och vill med Junior Camp hjälpa dem att lyfta blicken och se vilka möjigheter som seglingen kan ge dem i framtiden. Vi har under två år genomfört Juniortjejträffen och har redan märkt ett ökat intresse för nästa steg i seglingsutvecklingen och bättre kontakt mellan seglarna. Vi tror att vi genom Junior Camp kan få motsvarande effekt på denna målgrupp, säger Marit Söderström Nord som är ansvarig för juniorsegling på Svenska Seglarförbundet.

Juniortjejträffen kommer att fortsättningsvis genomföras vartannatår och återkommer igen 2017. De tjejer som är i  målgruppen för Junior Camp är välkomna till Bosön i november. 

Du hittar mer information här.

Du kan anmäla dig direkt här. 

Sista anmälningsdag är 12 oktober.

Skribent: Marit Söderström Nord
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info