Hoppa till sidans innehåll
Fyra nöjda 29er seglare som tagit en plats till årets ISAF Youth Worlds fv Simon Alm, Teodor Kraft, Emma Fridolfsson och Hanna Höije. Foto: Charlie Ekberg.

ISAF Youth Worlds laget uttaget

21 SEP 2015 08:15
Laser Radialseglarna Vilma Bobeck och Wilhelm Kark samt 29er besättningarna Hanna Höije/Emma Fridolfsson och Theodor Kraft/Simon Alm säkrade i helgen en plats i det svenska laget till årets ISAF Youth Worlds som seglas i Langkawi, Malaysia slutet av året.
  • Skapad: 21 SEP 2015 08:15

Efter två kval i respektive klass under augusti och september är nu det svenska laget till årets ISAF Youth Worlds klart. Totalt har 55 seglare deltagit i kvalserien fördelat på 31 seglare i Laser Radial (10 tjejer och 21 killar ) och 24 seglare i 29er (10 tjejer och 14 killar), samtliga födda 1997 eller senare.

I de två tjejklasserna stod Vilma Bobeck, BooSS, Laser Radial och Hanna Höije/Emma Fridolfsson, KKKK, 29ere i en klass för sig.  I killklasserna däremot var det en hård fight som inte avgjordes förrän i de sista delseglingarna och då var det Wilhelm Kark, KSSS i Laser Radial och Teodor Kraft/Simon Alm, GKSS som var vassast.

Wille Kark 2015Vilma Bobeck 2015 JSM
Wilhelm Kark och Vilma Bobeck ska försvara de svenska färgerna i Laser Radialklassen under ISAF Youth Worlds.

Årets ISAF Youth Worlds seglas i Langkawi, Malaysia 27 december till 3 januari viket innebär en lång säsong för de svenska deltagarna och möjlighet att finslipa formen under senhösten. Karin Almquist och Charlie Ekberg Ehnlund kommer att leda laget i Malaysia och följa upp seglarnas förberedelser fram till avresan.

ISAF Youth Worlds är världens mest prestigefyllda juniortävling och många av världens främsta seglare som Ben Ainsley och Russel Coutts har stått på pallen. Men även våra svenska juniorseglare har fått fina framgångar de senaste åren med Julia Carlssons guld i Laser Radial 2012 och Ida Svensson och Rasmus Rosengrens silver i 29er året efter.

Mer info om ISAF Youth Worlds.
Resultat listan från kvalen.

Skribent: Marit Söderström Nord
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info