Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Seniorsegling (projekt 2020-2022)


Vill ni komma igång med seniorsegling på din klubb? Spana in vår Handledning Seniorsegling.

Svenska Seglarfröbundet har just nu två pågående projekt för att hjälpa klubbar igång med mer verksamhet för målgruppen 65+. Projekten heter "Segling hela livet" och "Segling för äldre". Här presenterar vi dem lite närmare.


Segling hela livet

Nu satsar vi på att få ut fler seniorer på vattnet. Projektet har tilldelats 400 000 kr från Svenska Spels satsning "Tillsammans för fler i rörelse" och vänder sig främst till seniorer (+65) som aldrig provat på segling tidigare. 

I korthet, vad går projektet ut på och vad är målet med projektet?
Huvudmålet är att få fler seniorer i rörelse och ut på vattnet. Att fler seniorer ska få möjligheten till ett mer aktivt liv, både fysiskt och socialt. Idag har ca 20% av våra föreningar organiserade seglingsaktiviteter som tydligt riktar sig till seniorer (+65) och då är det ofta etablerade seglare som har blivit äldre. Nu vill vi vända oss till fler och även seniorer som aldrig har seglat tidigare. Konceptet går ut på att seniorerna bjuds in till seglingsträning. Seglingsträningen kommer att vara en kombination av praktisk segling ute på vattnet, varvat med seglingsinspirerade rörelseövningar på land som görs både i samband med träningen men som deltagarna även kan göra hemma mellan träffarna.

Hur kommer projektet att genomföras?
Genom att tio av våra klubbar, som idag inte har någon verksamhet för denna målgrupp, ska starta upp en träningsgrupp i segling för seniorer. Målet är sedan att detta blir en naturlig del i klubbens ordinarie verksamhet.

Här kan ni läsa mer om "Tillsammans för fler i rörelse!"

Tillsammans för fler i rörelse

Vill du veta mer om projektet hör av dig till This is a mailto link.


Segling för äldre

För detta projekt har vi fått medel av Riksidrottsförbundet. Projektet syftar till att öppna dörrar för fler seniorer och ge dessa en tydlig bild av svensk segling, hur verksamheten fungerar och vilka möjligheter som finns att vara delaktig. Detta nås genom att erbjuda målgruppen utbildningarna Seglingens Ledarskap Grund och Förarintyg för Fritidsbåt. Utbildningarna är tänkta att genomföras i grupp tillsammans på klubben/digitalt. Deltagarna skall också erbjudas seglingspraktik och fortsatt verksamhet i klubben.

Klubbarna som deltar kommer att få ett startbidrag, kursavgifterna betalda, hjälp med marknadsföring och handledning av SSF.

Vill du veta mer om projektet hör av dig till This is a mailto link

Uppdaterad: 03 APR 2020 11:22 Skribent: Theres Wolgast
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info