Hoppa till sidans innehåll
Foto: Emmy Jonsson

Nätverk: Segling för alla - oavsett bakgrund


Ett nätverk som vänder sig till er ledare ute i klubbarna som vill ge fler människor med utländsk bakgrund möjlighet att segla och delta i er klubbs verksamheter.

Alla som vill är välkomna till detta nätverk! Du som bara är nyfiken på ämnet såväl som du som redan arbetar med integrationsfrågan på klubben. Nätverket syftar till att förmedla kunskap kring hur man skapar och driver inkluderande aktiviteter. Samt hur man bjuder in målgrupper som klubben normalt inte når.

När:

Anmälan till nästa träff 14 december

Vill du ta del av vad som händer i nätverket men har inte möjlighet att vara med vid just detta tillfälle? Anmäl ditt intresse till This is a mailto link 

Just nu har vi "kom igång stöd" till klubbar som vill testa att skapa verksamhet som vänder sig till personer med utlänsk bakgrund! Klubben får bl.a. 20 000 kr. Läs mer här!

Innehåll tidigare träffar:

Bakgrund:
Segling och båtliv har många gånger höga trösklar för deltagande, och vi på Svenska Seglarförbundet arbetar för att sänka dem. Genom en metod som projektet Vattenvana på GKSS tagit fram hjälper klubben unga som är nya i Sverige i sin etableringsfas genom aktiviteter som segling. Vattnet och segling är en spännande arena för nya möten mellan människor och genom att berätta om Vattenvanas metod och resa vill vi med detta nätverk inspirera till och dela kunskap inför liknande projekt i framtiden. Vi kommer bland annat prata om hur man sänker trösklarna inom seglingssporten, når ut och hur man kan integrera den här typen av projekt med ordinarie verksamhet.  Och på så vis, på sikt, få fler nyanlända och personer med utländskbakgrund att bli en del av seglingen.

Uppdaterad: 22 APR 2021 16:36 Skribent: Theres Wolgast
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info