Hoppa till sidans innehåll

Följebrev 2022


Här presenterar vi informationen i årets följebrev lite mer utförligt. Detta är som du förstår bara ett axplock av allt det arbete som görs inom Svenska Seglarförbundet. Vill du veta mer? Tveka inte på att kontakta oss, alla kontaktuppgifter finns via dena länk.

SSF Utbildning

Grundkurs kappseglingsregler
Vår digitala regelkurs är uppdaterad efter nya regelboken för 2021-2024 och innehåller numer även regelprovet. Ni gör den själva på webben eller som en lärgrupp tillsammans i klubben. 

Förarintyg för fritidsbåt
Förarintyg för fritidsbåt är utbildningen för dig som vill ta förarintyg och få kunskaper för att känna dig tryggare ute på våra vatten. Du kan antingen genomföra utbildningen själv på webben eller som en lärgrupp på klubben. Vi lotsar dig till allt du behöver kunna för att sedan ta intyget hos en förhörsförrättare. Som medlem i en klubb ansluten till Svenska Seglarförbundet får du köpa kursen för 995kr.

Seglingens ledarskap grund
En obligatorisk introduktionsutbildning för alla ledare inom Svenska Seglarförbundet. Ni gör den med fördel som en lärgrupp tillsammans i klubben. Med rådande coronasituation så hjälper vi er gärna så att ni kan genomföra kursen digitalt tillsammans med klubben. Kontakta This is a mailto link för hjälp.

Hela vårt utbildningsprogram för 2022 hittar du här.

SSF Klubbstöd

Projekt U25
Vi vill ge unga ledare de verktyg dem behöver för att göra sin röst hörd och engagera sig i demokratiska processer.
Strävar efter att beslutsfattare – oavsett om det är på klubb- distrikts eller förbundsnivå - ska spegla åldern på de aktiva i verksamheten.

Segling för alla oavsett bakgrund
Ett nätverk som vänder sig till er ledare ute i klubbarna som vill ge fler människor med utländsk bakgrund möjlighet att segla och delta i er klubbs verksamheter. Anmäl intresse till This is a mailto link 

Segling för seniorer
Under 2022 kommer Svenska Seglarförbundet fortsätta driva två projekt parallet som syftar till att hjälpa klubbar igång med verksamhet och aktiviteter för seniorer. Projekten heter "Segling hela livet" och "Segling för äldre". Klubbarna som hoppar på något av dessa projekt eller båda kommer att få stöttning med upplägg, verktyg och finansiella medel. Projektledare Oscar Johansson, This is a mailto link på Svenska Seglarförbundet.

Aktuella bidrag till klubbverksamheten
För klubbens verksamhet finns ett stort antal olika stöd. I denna artikel har vi samlat de vanligaste ekonomiska bidragen som förmedlas via Svenska Seglarförbundet och RF/SISU. Länk till artikeln om aktuella bidrag finns här.

Förmåner för klubbar
Som medlem hos oss på Svenska Seglarförbundet får du en rad förmåner både via oss och via Riksidrottsförbundet. De förmånerna finns presenterade här.

Välkomna till www.svensksegling.se och välkomna att kontakta oss!

Uppdaterad: 25 MAR 2021 12:25 Skribent: Theres Wolgast
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info