Hoppa till sidans innehåll

Parasegling


Att träna segling går bra om man har en funktionsnedsättning. I några klubbar erbjuds träning antingen inkluderat i klubbens aktiviteter eller i egna grupper. Det finns också klubbar vars huvudmålgrupp är seglare som har en funktionsnedsättning. 

Det finns anpassade båtar som Hansa-jollen, 2.4 mR och RS venture connect m.fl. men många använder i dag C55 vilket ofta går väldigt bra då det är en stabil båt och det går att sitta flera i den.

Vill din klubb erbjuda träning för paraseglare?

Titta på vilka möjligheter du har i din klubb i nu läget. Ta kontakt med målgruppen genom habilitetscenter, ortopedkliniker, skolor mm. och utveckla verksamheten tillsammans med målgruppen. Se över ekonomin och sök bidrag.Ta ett små steg åt gången.

Visa tydligt på hemsidan för vem ni har verksamhet hur det ser ut på er klubb med toaletter, omklädningsrum, parkering, trappor/ramper, markunderlag, bryggor och båtar. Bilder är bra. Seglaren kan då skaffa sig en bild över hens möjligheter att deltag i klubbens aktiviteter.

Svenska Seglarförbundet och SISU erbjuder utbildningar i ledarskap, inkludering och bemötande för instruktörer och övriga ledare och medlemmar i klubben. Se aktuella utbildningar här.

För frågor är du välkommen att kontakta Karin Knigge, This is a mailto link, mobil +46738670982 

Uppdaterad: 30 MAR 2020 11:42

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info