Hoppa till sidans innehåll

SSF Seglarskola


Svenska seglarförbundets Seglarskola är framtagen för att få en hög kvalitet på seglarskolorna i Sverige för att på så sätt få fler att fortsätta med segling.

SSF Seglarskola skall stå för kvalitet i klubbens seglarskola- och nybörjarundervisning och skall underlätta för klubben att få nöjda och glada seglare som vill fortsätta inom Svensk Segling.
SSF Seglarskola vänder sig till barn, ungdomar eller vuxna som vill segla jolle, kölbåt eller bräda på nivåerna Nybörjare, Fortsättning eller Grön Kappseglingsnivå.
SSF Seglarskola skall förstärka klubbens möjligheter att marknadsföra sina rekryteringssatsningar.

Vår sida www.seglarskola.se vänder sig till dig som vill lära dig segla på en av våra certifierande seglarskolor.

Vill ni i er klubb ansöka om att bli SSF Seglarskola? Fyll i formuläret längst ner på denna sida så tar vi kontakt med er.

Läs om kriterier för klubben att bli certifierad SSF:s Seglarskola här

 

Information om SSF Seglarskola för klubben

Förmåner för klubben

 Kriterier för klubben för att få arrangera SSF Seglarskola

Följer Idrotten Vill
SSF Seglarskola följer de riktilinjer för utformning av idrott som anges i "Idrotten Vill" som tar avstamp i idrottens värdegrund.

Enhetliga kursplaner
De klubbar som ingår i SSF Seglarskola följer fastställda minimikrav på kursplaner för nivåerna Nybörjare och Fortsättning. Seglarskolan samarrangeras, så långt det är möjligt, med SISU Idrottsutbildarna i klubbens distrikt. Kursplanerna kan dock tillämpas i olika kursformer som läger, heldags, halvdagskurs och kvällskurs eller helt enkelt inom ramen av den ordinarie klubbverksamheten.

Kursdiplom utgör utbildningsbevis. För dokumentering av färdighetsmål rekommenderas Seglarmärkena respektive Seglarintygen.

Välutbildade instruktörer och tränare
Instruktörerna är utbildade enligt SSF instruktörs/tränarutbildning på grön nivå. Den ansvarige för SSF Seglarskola är godkänd enligt SSF:s utbildning av seglarskoleansvariga eller har motsvarande pedagogiska och administrativa kompetens.

Hög instruktörstäthet
SSF Seglarskola har en lägsta instruktörstäthet motsvarande; 

Båttyp / Kurstyp

Nybörjarkurs

Fortsättningskurs

Grön Kappseglingskurs

1-mansjolle

1 instr. pr 5 båtar

1 instr. pr 6 båtar

1 instr. pr 6 båtar

2-mansjolle

1 instr. pr 5 båtar

1 instr. pr 6 båtar

1 instr. pr 6 båtar

Liten kölbåt

1 instr. pr båt

1 instr. pr båt

1 instr. pr 3 båtar

 

Utbildningsgaranti
SSF Seglarskolan erbjuder eleven en utbildningsgaranti som säkerställer att kursen kan genomföras på reservtid om väder eller andra orsaker tvingar arrangören att ställa in ordinarie kurstillfällen.

Rapportera till Svenska Seglarförbundet (SSF)
Varje år skall en SSF Seglarskola skicka in en rapport till SSF via ett speciellt formulär. Detta för att SSF ska kunna föra statistik, kontrollera kriterierna och stötta och marknadsföra var enskild SSF Seglarskola så bra som möjligt. Formuläret skickas till klubben under hösten/vintern. Den klubb som två år i rad missar att skicka in sin rapport riskerar att förlora sin licens.

Vill ni veta mer om SSF Seglarskola ta kontakt med oss på This is a mailto link eller 08-459 09 90.

Fyll i detta formulär om din klubb vill certifiera er seglarskola eller få stöd för att komma igång med en SSF Seglarskola.

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer