Hoppa till sidans innehåll

Hemsidan via IdrottOnline


Som medlem i Svenska Seglarförbundet och Riksidrottsförbundet får klubben tillgång till en egen hemsida. OBS! Denna tjänst upphör den 1/1 2023!

På denna sida uppdaterar vi löpande information om läget samt vilket stöd klubbar som idag har sin hemsida via IdrottOnline kan få.

Bakgrund
Efter en drastisk prishöjning av hemsidesleverantören anser sig Riksidrottsförbundet (RF) inte längre kunna att erbjuda kostnadsfria hemsidor till föreningar och förbund. Beslutet att avveckla den nuvarande hemsidesfunktionen går också i linje med RF:s nya digitala strategi, som delvis omdefinierades under det gångna året (läs mer HÄR i dokumentet Digitaliseringsstrategi för RF/SISU mot 2025).

Avvecklingen gäller endast hemsidor i IdrottOnline, övriga administrativa delar i IdrottOnline kommer att finnas kvar. De föreningar som har en hemsideslösning via RF måste dock ha en ny lösning på plats senast vid årsskiftet 2022/2023 och då måste även allt material som ska sparas vara överflyttat/sparat. På nyårsnatten försvinner alla hemsidor som ingår i RF:s installation.

Då måste en ny hemsida vara på plats
Samtliga föreningar och förbund som i dag använder Episerver via RF:s lösning måste ha bytt hemsida senast 31 december 2022.

IdrottOnline framåt
Som redan konstaterats här ovan kommer IdrottOnline inte att försvinna. Så här skriver RF:
"RF kommer alltid att behöva erbjuda digitala lösningar som krävs för att uppfylla sitt kärnuppdrag, dvs. fördelning av ekonomiskt stöd. Lösningar för att ansöka om LOK-stöd, idrottsmedel, folkbildningsstöd mm alltid kommer att tillhandahållas av RF. De delar som däremot ligger utanför RF:s kärnuppdrag kommer att ses över så att dessa hanteras av rätt part."

Detta kommer RF att hjälpa till med
RF kommer att ta fram verktyg för export av visst innehåll från nuvarande hemsidor. Det gäller för överflyttning av bilder och filer samt i viss mån nyheter och nyhetslistor.

Här kan klubbar få stöttning
Vi kommer att hålla klubbarna uppdaterade om det kommer viktig ny information från centralt håll. 

SSF rekommenderar KanslietOnline som ny lösning

Genom ett nystartat samarbete kan nu SSF erbjuda alla sina medlemmar 25% specialrabatt på KanslietOnlines tjänster. Att välja bland för klubben och klassförbundet finns:
en hemsidelösning
ett medlemsystem och app
eller allt-i-ett (hemsidelösning, medlemssystem och medlemsapp). 

Anmäl dig här om du vill komma igång med KanslietOnline redan idag.

Här kan du se vår demo-sida på KanslietOnline där det också finns en presentation av erbjudandet och frågor och svar som kom upp vid de två demo-tillfällena som hölls i april.

Här kan du läsa ingående artikel om bakgrund och varför valet föll på KanslietOnline och erbjudandet för oss inom seglingen.

Här kan du läsa dokumentation från dialogmötet som hölls i februari 2022.

Har kan du ladda ner dokumentet "Steg 1 i processen att byta hemsida - analys" som tagits fram för att hjälpa klubben komma igång.

Hör med er RF/SISU-konsulent vilket stöd ni kan få av dem. Utöver dem finns också Svenska Seglarförbundets klubbstödsgrupp för att hjälpa er:

Theres Wolgast, klubbstöd centralt This is a mailto link och 08-459 09 96
Emelie Lindström, klubbstöd centralt This is a mailto link
Karin Knigge klubbkonsulent Västkusten, This is a mailto link 
Oscar Wersäll, klubbkonsulent Stockholm, This is a mailto link

Uppdaterad: 09 JAN 2019 13:48

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info