Hoppa till sidans innehåll

Clinics för kappseglare


Svenska Seglarförbundet och North Sails erbjuder clinicsupplägg

Tack vare vårt samarbete med Northsails kan vi erbjuda högkvalitativ träning som utvecklar svensk segling och svenska seglare. Först ut under 2019 är en träningshelg för Gennackerbåtar. Klasserna är J/70, Melges 24 och CB 66 och arrangeras tillsammans med Halmstads Segelsällskap 5-7 april 2019.

– Vi ser fram emot detta event och vet att det är uppskattat av seglarna. Det blir träning och kappsegling i en skön mix. Under kappseglingarna låter vi coacherna vara med på havet och ge seglarna tips och råd, säger Henrik Ottosson vd på North Sails i Sverige.

Det blir träning med coacher på vattnet på fredagen och halva lördagen. På lördag eftermiddag och söndag fram till 13.00 blir det kappsegling – med många korta race på nära land.

Vårt gemensamma övergripande mål är att utveckla svensk segling och våra seglare.  Vi vill även stimulera det aktiva kappseglingsintresset på alla nivåer och stärka klassförbunden. Något som verkligen är i linje med SSF:s vision att göra ”segling – tillgängligt för alla”, säger Marie Björling Duell förbundsdirektör/sportchef på SSF.

Genom samarbetet med SSF, North Sails och Clarion Collection Hotel Norre Park kan Halmstads Segelsällskap erbjuda en intensiv seglingshelg – mer eller mindre till självkostnadspris:

Kostnaden för träningshelgen är 500 kr per person. I priset ingår tre dagars träning och kappsegling med lunch i HSS klubbstuga samt aftersail och kranlyft.

Lördagens regattabuffé på Hotel Norre Park bokas via epost till This is a mailto link senast den 25 mars och betalas separat vid registreringen. Pris 350 SEK/person. I detta ingår en regattabuffé samt två glas vin eller öl.

Boende kan erbjudas hos Clarion Collection Hotel Norre Park i centrala Halmstad. Detta görs via mejl till This is a mailto link, eller på telefon: 035-218555 – ange i båda fallen koden ”Sail-Clinic”.  Pris 600 kr/person per natt för del i dubbelrum. 900 kr för enkelrum

Maxgränsen för antalet deltagare är 30 båtar – så tveka inte. Sista anmälningsdag är måndag 25 mars.

Så kolla i kalendern, snacka er samman och anmäl er via denna länk: https://www.sailarena.com/sv/se/club/svenska-seglarforbundet/north-sails-trim-cup/

Under året kommer vi kika på fler klasser, förbund och klubbar för vidare samverkan runt clinics och välkomnar klubbar och klassförbund att höra av sig för att tillsammans titta på möjligheten att arrangera en clinic. Vid intresse hör av er till Thomas Hansson Mild, This is a mailto link, 070-301 27 97

Uppdaterad: 21 JAN 2019 11:33 Skribent: Theres Wolgast
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info