Hoppa till sidans innehåll

Kappseglingsregler


I den här webbkursen Grundkurs Kappseglingsregler – lär vi oss grunderna i de regler och villkor som gäller för segelsporten. Det är bra om du har tillgång till en regelbok, Kappseglingsreglerna 2021-2024. Kursen innehåller sex olika block med flera videoavsnitt som beskriver alla grundläggande delar av kappseglingsreglerna. De tar ungefär två-tre timmar att gå igenom blocken.

Dessutom finns det ett antal avsnitt med fördjupningar och kontrollfrågor som tillhör respektive block. Dessa hittar du under menyn Självstudier.

Kursen avslutas med ett prov i regelkunskap. Dels för att testa dig själv hur väl du kan kappseglingsreglerna, men också för att ett godkänt prov ger behörighet till att gå andra utbildningar som domare eller tränare blå. Under provet kan du ta hjälp av kappseglingsreglerna 2021-2024.

Hela provet omfattar 8 grupper av frågor med 14 frågor av flervalstyp i varje, d.v.s. totalt 112 frågor. Du måste ha 12 rätt på frågorna i varje grupp för att få godkänt vilket gör totalt 96 rätt.

Denna kurs är framtagen av Svenska Seglarförbundet och SISU Idrottsböcker i samverkan med Sveriges kanske mest erfarna kappseglingsdomare, Claes Lundin. Claes har utformat innehållet och leder dig genom kursen.

Du kan gå kursen på egenhand eller som en lärgrupp på klubben.

Här köper du tillgång till utbildningsmaterialet. När du köpt den i SISU Idrottsböckers webbutik får du en kod och instruktioner till din e-post om hur du kommer åt kursen.

Besök webbplatsen för Grundkurs Kappseglingregler

Ta del av kursens lärgruppshandledning.

Uppdaterad: 11 JUN 2018 13:06

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info