Hoppa till sidans innehåll

Instruktör/Tränare Jolle/Vindsurfing/Kölbåt


Svenska Seglarförbundet har stort behov av skickliga instruktörer och tränare som genomför pedagogiskt riktiga övningar anpassade efter deltagares ålder, mognad, färdigheter och mål på våra seglarskolor och träningar.

Utibldningsbidrag finns att söka för den som utbildar sig som instruktör och tränare med mål att vara aktivitetsledare för barn och ungdomar (7-20år).

Utbildningen för instruktörer och tränare genomförs i ett antal steg. Läs mer om de olika stegen här:

Seglingens Ledarskap Grund
Instruktör/Tränare Grön
Instruktör för paraseglare
Seglarskoleansvarig
Tränare Blå
Tränare Röd
Tränare Svart

Här kan du söka efter aktuella kursdatum

Instruktör/Tränare Grön
Utbildningen bygger på Träningslärans gröna nivå och innefattar såväl teori som praktik där föreläsningar, grupparbeten och enskilda arbetsuppgifter varvas. 
Målgrupp - Utbildningen vänder sig till dig som skall verka som tränare/instruktör på klubbens seglarskola eller i dess nybörjargrupper. Lär mer här

Instruktör Paraseglare
Mål Att ge utbildade instruktörer i jolle/liten kölbåt specialkunskaper för att med god kvalitet genomföra seglarskolor /träningar för paraseglare i alla åldrar på grön nivå. 
Läs mer

Seglarskoleansvarig
Utbildningen vänder sig till de ledare som ska vara ansvariga för klubbens seglarskola och/el. till er som ska ansvara administrativt för seglarskolan.
Målet med kursen är att du ska få fördjupade kunskaper för att kunna arbeta som ansvarigledare och/el. administrera, genomföra seglarskola inom ramen för SSF Seglarskola. Läs mer här

Grundkurs Kappseglingsregler är ett förkunskapskrav för dig som vill utbilda dig till Blå Tränare eller Domare. I den här webbkursen går vi igenom grunderna i de regler och villkor som gäller för segelsporten. Kursen innehåller sex olika block med flera videoavsnitt som beskriver alla grundläggande delar av kappseglingsreglerna. Dessutom finns det ett antal avsnitt med fördjupningar och kontrollfrågor som tillhör respektive block. Grundkurs Kappseglingsregler som görs enskilt på Seglingens utbildningsportal eller som lärgrupp tillsammans på klubben. Kursen tar ungefär två timmar att genomföra. Efter genomförd kurs gör du ett självtest efter det går du vidare till registrering och diplom.
Du köper inloggning till utbildningen via SISUs webbshop 

Regelprov - detta är ett prov i regelkunskap för att testa dig själv hur väl du kan kappseglingsreglerna. Ett godkänt prov ger också behörighet till att gå andra utbildningar som Tränare eller domare Blå. 
Du köper inloggning till regelprovet via SISUs webbshop

Här hittar du seglingens utbildningsportal där alla webbutbildningar är samlade: utbildning.sisuidrottsbocker.se/segling/utbildning/ 

Tränare Blå
Utbildningen bygger på Träningslärans blåa nivå och innefattar såväl teori som praktik där föreläsningar, grupparbeten och enskilda  arbetsuppgifter varvas.

Målgrupp: Utbildningen vänder sig till instruktörer/tränare av klubbens kappseglare i steget efter grön nivå. Läs mer

Tränare röd
Utbildningen bygger på Träningslärans röda nivå och innefattar såväl teori som praktik där föreläsningar, grupparbeten och arbetsuppgifter i egen träningsgrupp varvas. Genomgången utbildning, godkänt prov och praktikbedömning ger röd tränarlicens.

Målgrupp: Utbildningen vänder sig till tränare av klubbens kappseglare i steget efter blå nivå. Läs mer

Tränare Svart
Målgrupp: Utbildningen vänder sig till tränare på röd nivå som efter flera år och genom långsiktliga träningsmål uppnått god nationell standard med sina adepter.

Förkunskapskrav 
Genomgången och godkänd tränare röd.
Tränarpraktik under flera år på lägst röd nivå.
Min ålder 20 år

Mål
Efter genomgången utbildning skall deltagaren kunna ansvara för en träningsgrupp av elitkappseglare med internationella tävlingsmål.

Kursinnehåll
Utbildningen är individuellt anpassad till aktuell tränare som skaffat sig en bred och djup tränarerfarenhet.
Till underlag för utbildningen ligger tränarens individuella utvecklingsplan.

Uppdaterad: 23 NOV 2016 10:27

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info