Hoppa till sidans innehåll

Instruktör/Tränare


Svenska Seglarförbundet har stort behov av skickliga instruktörer och tränare som genomför pedagogiskt riktiga övningar anpassade efter deltagares ålder, mognad, färdigheter och mål på våra seglarskolor och träningar.

Utbildningen för instruktörer och tränare genomförs i ett antal steg. Läs mer om de olika stegen här:

Grundkurs Kappseglingsregler är ett förkunskapskrav för dig som vill utbilda dig till Blå Tränare eller Domare. I den här webbkursen går vi igenom grunderna i de regler och villkor som gäller för segelsporten. Kursen innehåller sex olika block med flera videoavsnitt som beskriver alla grundläggande delar av kappseglingsreglerna. Dessutom finns det ett antal avsnitt med fördjupningar och kontrollfrågor som tillhör respektive block. Grundkurs Kappseglingsregler som görs enskilt på Seglingens utbildningsportal eller som lärgrupp tillsammans på klubben. Kursen tar ungefär två timmar att genomföra. Efter genomförd kurs gör du ett självtest efter det går du vidare till registrering och diplom.

Du köper inloggning till utbildningen via SISUs webbshop 

Regelprov - detta är ett prov i regelkunskap för att testa dig själv hur väl du kan kappseglingsreglerna. Ett godkänt prov ger också behörighet till att gå andra utbildningar som Tränare eller domare Blå. 

Du köper inloggning till regelprovet via SISUs webbshop

Här hittar du seglingens utbildningsportal där alla webbutbildningar är samlade: utbildning.sisuidrottsbocker.se/segling/utbildning/ 

Här kan du söka efter aktuella kursdatum

Instruktör/Tränare Grön

Utbildningen bygger på Träningslärans gröna nivå och innefattar såväl teori som praktik där föreläsningar, grupparbeten och enskilda arbetsuppgifter varvas.

Målgrupp - Utbildningen vänder sig till dig som skall verka som tränare/instruktör på klubbens seglarskola eller i dess nybörjargrupper.

Lär mer här

Instruktör för paraseglare

MålAtt ge utbildade instruktörer i jolle/liten kölbåt specialkunskaper för att med god kvalitet genomföra seglarskolor /träningar för paraseglare i alla åldrar på grön nivå.

Läs mer

Seglarskoleansvarig

Utbildningen vänder sig till de ledare som ska vara ansvariga för klubbens seglarskola.

MålAtt deltagarna ska få fördjupade kunskaper för att kunna arbeta som ansvarigledare för seglarskolan.

Läs mer

 

Uppdaterad: 23 NOV 2016 10:27

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info