Hoppa till sidans innehåll

Baskurser


Baskurser:

- Seglingens Ledarskap Grund

- Grundkurs Kappseglingsregler

- Regelprov

- Optimist för havet - webbutbildning

 

Seglingens Ledarskap Grund (fd Uppdrag Segling och Plattformen) 
- Ny webbutbildning 2019

En introduktionsutbildning för alla nya/blivande ledare inom segling. Här får du lära dig om seglingens värdegrund, vilket stöd du kan få som ledare samt hur vi ser till att vår idrott organiseras på ett säkert sätt. 

Utbildningen är en webbutbildning och kan genomföras individuellt eller som en lärgrupp på klubben. Vissa delar kan kräva praktik, det är i så fall upp till den egna klubben att ordna. Det finns ingen åldersgräns på webbutbildningen.

Här finns en lärgruppshandledning för dig som vill hålla utbildningen som en lärgrupp på klubben: Lärgruppshandledning Seglingens Ledarskap Grund

Du köper inloggning till utbildningen via vår webbshop: http://shop.svensksegling.se/

Här hittar du seglingens utbildningsportal där alla webbutbildningar är samlade: utbildning.sisuidrottsbocker.se/segling/utbildning/

 

Grundkurs Kappseglingsregler

- Ny webbutbildning 2018

I den här webbutbildningen – Kappseglingsregler – ska vi lära oss grunderna i de regler och villkor som gäller för segelsporten.
Du köper enkelt kursen via: http://shop.svensksegling.se/ Kursen innehåller sex olika block med flera videoavsnitt som beskriver alla grundläggande delar av kappseglingsreglerna. Dessutom finns det ett antal avsnitt med fördjupningar och kontrollfrågor som tillhör respektive block.

Kursen är ett förkunskapskrav för dig som vill utbilda dig till Blå Tränare eller Domare.

Kursen kan genomföras individuellt, med föreläsare eller som en lärgrupp.
Vill ni bara fokuser på Del 2 i regelboken finns en lärguppshandledning för bara den delen.
Lärgruppshandledning Kappseglingsregler
Lärgruppshandlegning "När båtar möts"

Här hittar du seglingens utbildningsportal där alla webbutbildningar är samlade: utbildning.sisuidrottsbocker.se/segling/utbildning/ 

 

Regelprov 
Detta är ett prov i regelkunskap för att testa dig själv hur väl du kan kappseglingsreglerna. Ett godkänt prov ger också behörighet till att gå andra utbildningar som Tränare eller domare Blå. Du köper enkelt provet via: http://shop.svensksegling.se/ 

Under provet kan du ta hjälp av kappseglingsreglerna i bokform eller digitalt på datorn eller i World Sailings telefon-app. Däremot är det tveklöst bästa sättet att lära sig reglerna grundligt innan du gör provet att först gå igenom hela grundkursen i kappseglingsregler. Regelkursen är verkligen ett trivsamt och mycket instruerande sätt att lära dig kappseglingsreglerna från grunden, för din egen skull – inte bara för att klara regelprovet.

Här hittar du seglingens utbildningsportal där alla webbutbildningar är samlade: utbildning.sisuidrottsbocker.se/segling/utbildning/

 

Optimist för havet - webbutbildning för ledare
Denna korta webbutbildningen är en del av projektet ”Optimist för havet”. När du gått den kommer du att veta mer om problemen med nedskräpning men också ha bättre koll på lösningar och vad du själv kan göra för att bidra.

Utbildningen är uppdelad i två delar och den är interaktiv. Det innebär att du kommer att svara på frågor, rangordna olika alternativ eller gissa vad som är sant eller falskt. Hela utbildningen tar ungefär 20 minuter att gå igenom.

Du kommer också få inspiration och konkreta tips på hur du i din ledarroll kan föra vidare både kunskap och engagemang till de seglare du möter. Vi har dessutom samlat filmer och annat extramaterial på webbutbildningens hemsida.

Maila till This is a mailto link för att få din inloggning till denna webbutbildning.

Uppdaterad: 05 MAJ 2017 17:28

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info