Hoppa till sidans innehåll

För klubben


För att kunna nå klubbens mål och hålla en god kvalitet i alla led är det viktigt att alla i föreningen får möjlighet att utveckla sig själv och verksamheten genom utbildning.

Vi har utbildning för klubben efter samma färgstruktur som för seglare, tränare och funktionärer. Utvecklingen av klubben och dess färgrektangel ligger under moderna föreningen…

Moderna föreningen och SISU – bra stöd för klubben
Moderna föreningen är Svenska Seglarförbundets klubbutvecklingsverktyg, här finns både information och utbildningstips till arbetet i klubben.
Läs mer om Moderna föreningen

SISU Idrottsutbildarna är en bra resurs för din klubb och ditt klassförbund i utvecklingen av medlemmar och verksamhet. De kommer till er och anpassar utbildningar och utvecklingsinsatser efter era önskemål och behov. Vänd dig till ditt RF-SISU distrikt för vidare utbildning, hjälp och stöd i föreningskunskap och utveckling.
SISU distrikt

För styrelsen och kommittéer
RF-SISU har tagit fram en bra webbutbildning som handlar om hur det är att ha uppdrag i en klubb. Du hittar den här: Introduktionsutbildning för föreningsledare

VHF/SCR kurs
Ni kan boka SSF poppulära VHF/SRC webbutbildning till er klubb. Deltagarna kan då välja att sitta gemensamt på klubben eller var och en för sig  utefter behov.  
Läs mer här

Parasegling – Inkluderande ledarskap
En utbildning som ger klubbens medlemmar mer kunskap om bemötande av paraseglare och inkluderande ledarskap. Målet är att klubben med god kvalitet ska kunna genomföra seglarskolor/träningar för paraseglare i alla åldrar på grön nivå.
Se kursplan här

Beställningsbara kurser till klubben
Värdens bästa Idrottsförälder

Seglarskoleansvarig
Utbildningen vänder sig till de ledare som ska vara ansvariga för klubbens seglarskola och/el. till er som ska ansvara administrativt för seglarskolan. Målet är att du ska få fördjupade kunskaper i rollen som ansvarigledare och/el. administrera, genomföra seglarskola inom ramen för SSF Seglarskola. Läs mer här

Lärgupper på klubben
Utöver RF-SISU:s utbud av largrupper har vi på Svenska Seglarförbundet tagit fram ett anatal material med tillhörande lärgruppsplaner. Tanken är att vem som helst genom att studera materialet och lärgruppsplanen ska kunna anordna en lärgrupp på klubben. Här kan du lära dig mer om att vara lärgruppsledare.

          

  • Kustskepparintyg. Vi har en lärgruppsplan och förslag på litteratur. Hör av dig till This is a mailto link om ni vill veta mer.
Uppdaterad: 22 JUN 2020 11:04 Skribent: Jenny Axhede
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info