Hoppa till sidans innehåll

Seglingsledare Röd


Utbildningen vänder sig till Blå Seglingsledare som vill ta steget och erhålla licens som Röd Seglingsledare som krävs för att arrangera seglingar på en röd nivå (exempelvis svenska mästerskap och kval till internationella mästerskap)


Utbildningen är en fortbildning i rollen som seglingsledare och under utbildningen kommer deltagarnas tidigare praktik och erfarenheter från genomförda kappseglingar att utgöra en viktig del i kursen. Utbildningen genomförs i två delar: en teoridel som genomförs på skärm (digitalt) och en praktik del som genomförs tillsammans med en mentor/föreläsare. Praktiken genomförs vid en Röd tävling och utbildarna ser gärna att praktiken har anknytning till en tävling som eleven själv föreslår.

Tid teori: Gemensam teori vid två tillfällen på webben:

Onsdag 24 November kl. 18.30-20.30
Måndag 29 November 18.30-20.30

Tid praktik: Genomförs vid en Röd tävling. Tävling (tid och plats) bestäms i samråd mellan utbildare och elev och baseras bland annat på förslag från eleven om lämplig tävling för praktiken och tillgänglig föreläsare/utbildare..

Vid anmälan till denna kurs behöver du även komplettera med att fylla i detta formulär.  

Förkunskapskrav: Innehar Blå Seglingsledarlicens och har i rollen som seglingsledare genomfört minst fyra sanktionerade kappseglingar på blå nivå under de 24 senaste månaderna varav minst en kappsegling ska ha haft mer än 15 deltagande båtar.


 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info