Hoppa till sidans innehåll

Instruktör/Tränare Grön Teori - Stockholm 3Utbildningen vänder sig till dig som skall verka som instruktör/tränare på klubbens seglarskola eller i dess gröna träningsgrupper. Denna del av utbildningen ger teoretiska kunskaper och förbereder kursdeltagarna för del 2 och 3. 


Innehåll
Utbildningen bygger på Träningslärans gröna nivå och innefattar föreläsningar, grupparbeten och enskilda arbetsuppgifter.

Målet med hela utbildningen, del 1, 2 och 3
Att blivande instruktörer/tränare för barn, ungdomar och vuxna får teoretiska och praktiska ledarkunskaper för att med god kvalitet kunna genomföra seglarskolor inom ramen för SSF Seglarskola och hålla i gröna träningsgrupper i jolle och liten kölbåt.

Förkunskapskrav
Min ålder 16 år 
Egen seglingskunskap motsvarande blå nivå
Genomgången
Seglingens Ledarskap Grund


Del 1 Teori 10h som du är anmäld till här kommer att genomföras live på webben (8h) och hemstudier (2h).

Del 2 Praktik 20h genomförs på en klubb i ditt distrikt. Här övar ni pedagogik, ledarskap samt genomförande av planerade seglingspass. Det är viktigt att du anmäler dig till praktikdelen separat.

Del 3 Fortbildning 6h en dag i september med reflektioner och erfarenhetsutbyte från sommarens seglarskolor/träning. Ev. kan separat anmälan förekomma även här.

Här kan du läsa fullständiga kursplanen 

För att bli godkänd behöver du genomfört teori- och praktikdelen samt fortbildningsträffen.  Tänk på att anmälan till de praktiska delarna sker separat.

Kursavgift för Del 1 Teori 1300kr

Kursliteratur ingår

Utbildningsbidrag finns att söka av klubben

OBS!! Viktigt att du anger din aktuella mailadress vid anmälan så vi kan kommunicera med dig under och inför kursstart. Det digitala klassrummet kommer även registreras till den mejladress du anger i anmälan. 

Kursförberedelser – teoridelen kommer att hållas digitalt så det är viktigt att du har tillgång till en dator med mikrofon och kamera (det funkar med headset som du använder till telefonen). 


 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info