Hoppa till sidans innehåll

SSF utbildning


Vi hjälper alla som vill att utvecklas i segling

Svenska Seglarförbundet erbjuder utbildning till alla som vill utvecklas inom segling till exempel seglare, föräldrar, instruktörer, tränare, funktionärer, seglingsledare eller domare.

Är du utbildningsansvarig i en klubb kan vi ge dig stöd och råd i hur du kan erbjuda utbildning till medlemmarna som bidrar till både individens och verksamhetens utveckling. Läs mer om lärgruppsmaterial för seglingen här. Vi hjälper dig gärna också att göra en ledarförsörjningsplan så du vet hur många ledare ni behöver utbilda varje år.

Vi vill vara lyhörda för de behov som finns hos våra medlemmar och försöker ständigt utveckla våra erbjudanden. Är det något du saknar eller har du frågor så hör av dig till oss på This is a mailto link

Vem arrangerar våra utbildningar?  
Utbildningar för ledare och funktionärer arrangeras av Svenska Seglarförbundet (SSF) i samarbete med distriktseglarförbunden och leds av våra licensierade utbildare. Till den sista oktober samlar distrikten in klubbarnas behov av utbildning inför kommande år. Så passa på att kontakta er distrikt och bolla era tankar om utbildningsbehovet framöver. 
Utbildningar för seglare och båtägare som exempelvis förarintyg eller regelkurser arrangeras i första hand av våra klubbar i samarbete med oss på SSF.

Webbutbildning gör kunskap mer lättillgänglig
Vi samarbetar med SISU Idrottsutbildarna, idrottens studieförbund som erbjuder idrottens föreningar och förbund utbildning och utveckling på ett lättillgängligt sätt.  Läs mer om SISU Idrottsutbildarna.

Tillsammans med SISU har vi satsat stort på att utveckla webbutbildningar för egenstudier på distans och eller i lärgrupper tillsammans i klubben. Vår obligatoriska grundkurs för alla ledare Seglingens Ledarskap Grund, Grundkurs kappseglingsregler samt Förarintyg. Du hittar dom i Sisuidrottsböckers webbshop

Du som utbildar dig till ledare och jobbar med barn och ungdomar kan söka utbildningsbidrag via oss.
Läs mer här

Läs vårt utbildningsprogram här.

Uppdaterad: 01 OKT 2021 13:10 Skribent: Jenny Axhede
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info