Hoppa till sidans innehåll

SSF Webbkurser


På denna sidan hittar du seglingens webbutbildingar.
I länken nedan hittar du samlat materil med lärgruppsmaterial och länk till respektive kurs.

Seglingens Ledarskap Grund 
Grundkurs Kappseglingsregler och regelprov
Förarintyg för Fritidsbåt
Optimist för havet 

Seglingens Ledarskap Grund

Seglingens Ledarskap Grund är ett förkunskapskrav för alla kurser som Svenska seglarförbundet erbjuder. Kursen vänder sig till dig som vill vara ledare eller ta en annan viktig roll inom seglingen. Här får du lära dig om seglingens värdegrund, vilket stöd du kan få som ledare samt hur vi ser till att vår idrott organiseras på ett säkert sätt. Även de som redan är ledare har såklart nytta av, och förväntas ha kunskap om detta.

Seglingens Ledarskap Grund är en webbkurs som görs enskilt på Seglingens utbildningsportal eller som lärgrupp tillsammans på klubben. Oberoende vilket du väljer krävs induviduelt inlogg till kursen.

Du köper inloggning till utbildningen här 
Lärgruppshandledning Seglingens Ledarskap Grund
Besök webbplatsen för Seglingens Ledarskap Grund

 

Grundkurs Kappseglingsregler

Grundkurs Kappseglingsregler
Är en webbkurs som är framtagen av Svenska Seglarförbundet i samarbete med SISU Idrottsböcker. Kursen är en grundläggande kurs om såväl Kappseglingsreglerna som om de övriga allmänna regler och villkor som gäller för svensk segling. Den här regelkursen är lämplig för alla som kappseglar på blå och röd nivå och som mer ingående vill sätta sig in i de regelverk som gäller, men också för den som vill bli funktionär eller ledare i segelsporten. Grundkurs Kappseglingsregler är obligatorisk som grund för den som vill bli blå tränare eller domare, och då är också godkänt Regelprov Kappseglingsregler ett krav. Regelprovet ingår i kursen och finns den på webbplatsen. 

Grundkurs Kappseglingsregler görs enskilt på Seglingens utbildningsportal eller som lärgrupp tillsammans på klubben. Kursen tar ungefär två timmar att genomföra. Det är bra om du har tillgång till en regelbok, Kappseglingsreglerna 2021-2024. Den tryckta boken kan beställas från Svenska Seglarförbundet. Boken finns också på internet att läsa online eller ladda ner som pdf-fil.

Väljer ni att göra kursen som en lärgrupp i klubben förutsätter vi att varje deltagare i lärgruppen var för sig har tillgång till kursen med personlig inloggning. Det är en stor fördel för deltagarens lärande att kunna gå igenom kursens olika avsnitt på egen hand mellan eller efter lärgruppsträffarna och på så vis fördjupa sina kunskaper i egen takt. Vid de gemensamma träffarna behöver dock bara lärgruppsledaren vara inloggad och gå igenom materialet med hjälp av dator och projektor eller storbildsskärm

Utbildningsmaterialet är för enskilt bruk och inloggningen får endast användas av den registrerade användaren. Om materialet används i lärgrupper måste varje deltagare ha en egen inloggning.

Du köper inloggning till utbildningen via SISUs webbshop 
Lärgruppshandledning Kappseglingsregler
Lärgruppshandlegning "När båtar möts"
Besök webbplatsen för Grundkurskappseglingsregler här

Förarintyg för Fritidsbåt
Förarintyg för fritidsbåt är utbildningen för dig som vill ta förarintyg och få kunskaper för att känna dig tryggare ute på våra vatten. Vi lotsar dig till allt du behöver kunna för att sedan ta intyget på egen hand eller tillsammans med andra i en lärgrupp på din klubb.

Du behöver ha tillgång till ett övningssjökort och navigtionsbestick annars hittar du allt på webbplatsen, det krävs alltså ingen ytterligare kurslitteratur. För att få intyget behöver du – efter avslutad utbildning – söka och utföra prövning hos en av NFB auktoriserad förhörsförrättare. Du hittar kontaktuppgifter till din närmaste förhörsförättare på www.batlivsutbildning.se. 

Som medlem i en klubb ansluten till Svenska Seglarförbundet har du rabatt på denna utbildning.
Använd rabattkod i kassan för 20 % rabatt (ordinarie pris 1240 kr).
Kod: MEDLEMIKLUBB

Du köper inloggning till utbildningen via SISUförlags webbshop 
Lärgruppshandledning: Förarintyg för fritidsbåt
Besök webbplatsen Förarintyg för fritidsbåt

Om du fastnar och inte kommer vidare har vi skapat en Facebookgrupp dit du kan vända dig med dina frågor om innehållet i kursen. Du hittar den gruppen här: https://www.facebook.com/groups/435331781006026

Optimist för havet - webbkurs för ledare
Denna korta webbkursen är en del av projektet ”Optimist för havet”. När du gått den kommer du att veta mer om problemen med nedskräpning men också ha bättre koll på lösningar och vad du själv kan göra för att bidra.

Kursen är uppdelad i två delar och den är interaktiv. Det innebär att du kommer att svara på frågor, rangordna olika alternativ eller gissa vad som är sant eller falskt. Hela kursen tar ungefär 20 minuter att gå igenom.

Du kommer också få inspiration och konkreta tips på hur du i din ledarroll kan föra vidare både kunskap och engagemang till de seglare du möter. Vi har dessutom samlat filmer och annat extramaterial på webbkursens hemsida.

Här kommer du direkt till webbkursen

Skrolla ner på sidan och klicka på ”Logga in som gäst” så slipper du fylla i någonting och kommer rakt in i utbildningen 😊

Uppdaterad: 05 MAJ 2017 17:28

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info