Hoppa till sidans innehåll

SSF Webbkurser


På denna sidan hittar du Seglingens webbutbildingar, Seglingens Ledarskap Grund är ett förkunskaps krav till all utbilning i ledarskap inom Seglingen. 

Seglingens Ledarskap Grund 
Grundkurs Kappseglingsregler
Regelprov
Optimist för havet 

Seglingens Ledarskap Grund

Seglingens Ledarskap Grund är ett förkunskapskrav för alla kurser som Svenska seglarförbundet erbjuder. Kursen riktar sig i första hand till nya ledare inom Segling. Här får du lära dig om seglingens värdegrund, vilket stöd du kan få som ledare samt hur vi ser till att vår idrott organiseras på ett säkert sätt. Även de som redan är ledare har såklart nytta av, och förväntas ha kunskap om detta. 

Seglingens Ledarskap Grund är en webbkurs som görs enskilt på Seglingens utbildningsportal eller som lärgrupp tillsammans på klubben. Oberoende vilket du väljer krävs induviduelt inlogg till kursen. Efter genomförd kurs gör du ett självtest efter det går du vidare till registrering och diplom.

Du köper inloggning till utbildningen via SISUs webbshop 
Lärgruppshandledning Seglingens Ledarskap Grund
Besök webbplatsen för Seglingens Ledarskap Grund.

 

Grundkurs Kappseglingsregler

Grundkurs Kappseglingsregler är ett förkunskapskrav för dig som vill utbilda dig till Blå Tränare eller Domare. I den här webbkursen går vi igenom grunderna i de regler och villkor som gäller för segelsporten. Kursen innehåller sex olika block med flera videoavsnitt som beskriver alla grundläggande delar av kappseglingsreglerna. Dessutom finns det ett antal avsnitt med fördjupningar och kontrollfrågor som tillhör respektive block. Grundkurs Kappseglingsregler görs enskilt på Seglingens utbildningsportal eller som lärgrupp tillsammans på klubben. Kursen tar ungefär två timmar att genomföra. Det är bra om du har tillgång till en regelbok, Kappseglingsreglerna 2017-2020. Den tryckta boken kan beställas från Svenska Seglarförbundet. Boken finns också på internet att läsa online eller ladda ner som pdf-fil.Efter genomförd kurs gör du ett självtest efter det går du vidare till registrering och diplom.

Du köper inloggning till utbildningen via SISUs webbshop 
Lärgruppshandledning Kappseglingsregler
Vill ni bara fokuser på Del 2 i regelboken finns en lärguppshandledning för bara den delen. Lärgruppshandlegning "När båtar möts"

Regelprov - detta är ett prov i regelkunskap för att testa dig själv hur väl du kan kappseglingsreglerna. Ett godkänt prov ger också behörighet till att gå andra utbildningar som Tränare eller domare Blå. 
Du köper inloggning till regelprovet via SISUs webbshop
Under provet kan du ta hjälp av kappseglingsreglerna i bokform eller digitalt på datorn eller i World Sailings telefon-app. Däremot är det tveklöst bästa sättet att lära sig reglerna grundligt innan du gör provet att först gå igenom hela Grundkurs Kappseglingsregler. Regelkursen är verkligen ett trivsamt och mycket instruerande sätt att lära dig kappseglingsreglerna från grunden, för din egen skull – inte bara för att klara regelprovet.

Här hittar du seglingens utbildningsportal där alla webbutbildningar är samlade: utbildning.sisuidrottsbocker.se/segling/utbildning/

Optimist för havet - webbkurs för ledare
Denna korta webbkursen är en del av projektet ”Optimist för havet”. När du gått den kommer du att veta mer om problemen med nedskräpning men också ha bättre koll på lösningar och vad du själv kan göra för att bidra.

Kursen är uppdelad i två delar och den är interaktiv. Det innebär att du kommer att svara på frågor, rangordna olika alternativ eller gissa vad som är sant eller falskt. Hela kursen tar ungefär 20 minuter att gå igenom.

Du kommer också få inspiration och konkreta tips på hur du i din ledarroll kan föra vidare både kunskap och engagemang till de seglare du möter. Vi har dessutom samlat filmer och annat extramaterial på webbkursens hemsida.

Här kommer du direkt till webbkursen

Skrolla ner på sidan och klicka på ”Logga in som gäst” så slipper du fylla i någonting och kommer rakt in i utbildningen 😊

Uppdaterad: 05 MAJ 2017 17:28

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info