Hoppa till sidans innehåll

Kursprogram 2020


Här har vi samlat alla utbildningar som SSF är med och annordnar under hösten 2020. Programet har utbildningar internt från seglingen och även en del från sisu idrottsutbildarna. I slutet av programmet tipsar vi om utbildningar som ni kan beställa hem till er klubb och genomföra med extern föreläsare eller som lärgrupp tillsmammans i klubben.

Inspirationsföreläsning ”världens bästa idrottsförälder”
Denna föreläsning vänder sig till dig som tränare, förälder med engagemang i seglingsklubben. Målet är att inspirera till hur ni i klubben kan jobba med stödjande klimat och en bra stämning runt vår seglingsarena med hjälp av föräldrarna. Idrottsföräldrar har en viktig roll att fylla när det gäller sitt eget och andra barns motivation, utveckling och upplevelse av seglingen.

Tränare Blå – start oktober
Denna utbildning vänder sig till blivande blå tränare. Målet med kursen är att ge tränare fördjupade kunskaper att ansvara för en träningsgrupp på blå nivå Efter genomgången utbildning får man diplom i "grundutbildning för tränare" från SISU och licens som tränare blå. Start 1 oktober.

VHF/SRC webbkurs - september
På kursen får du lära dig om VHF-systemets uppbyggnad och användningsområden. Kursen genomförs kvällstid på distans via videolänk under två tillfällen på 2,5h vardera. Efter kursen är du redo att avlägga prov för att erhålla SRC-certifikat.
Anmälan till kursen 23/9 + 28/9 eller Anmälan till kursen 8/10 + 12/10 

U25 – Ungdomsclinic i sprintsegling - 24-25 oktober
Som en del i U25 projektet annordnas ungdomsclinic i Stockholm för ungdomar, av ungdomar med focus på sprintsegling i J70. En möjlighet att utvecklas som seglare men även som domare och seglingsledare. 

Instruktör/Tränare grön - oktober
Denna utbildningen vänder sig till instruktörer/tränare i seglarskolan och klubbens nybörjargrupper. Målet med kursen är att ge instruktör/tränare teoretiska och praktiska ledarkunskaper för att med god kvalitet genomföra SSF Seglarskola samt hålla i träningsgrupper på grön nivå.
29/10-1/11 Stockholm 

Fortbildning tränare – 29 oktober 
SISUs fortsättnings utbildning för tränare, rekommenderas för tränare på röd nivå som vill fortbilda sig inom pedagogik och ledarskap.

22-23 nov Seglarträffen
Fullständigt program för träffen kommer inom kort

Beställningsbara kurser till klubben
SCR/VHF webbutbildning
Parasegling – inkluderande ledarskap
Värdens bästa Idrottsförälder

Seglingens webbkurser
Våra webbkurser görs enskilt på Seglingens utbildningsportal eller som lärgrupp tillsammans på klubben. Oberoende vilket du väljer krävs induviduelt inlogg till kursen.
Seglingens Ledarskap Grund
Grundkurs Kappseglingsregler
Regelprov
Optimist för havet

Anmälan och vidare info om kurserna hittar du genom att klicka på önskad kurs. Vid frågor kontakta Jenny Axhede This is a mailto link

Uppdaterad: 08 SEP 2020 08:35 Skribent: Jenny Axhede
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer