Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till våra utbildningar!


Direktlänk till anmälan & kurskalender

Direktlänk till Utbildningsprogrammet 2021

Vi hjälper alla som vill att utvecklas i segling
Svenska Seglarförbundet erbjuder utbildning till alla som vill utvecklas inom segling till exempel seglare, föräldrar, instruktörer, tränare, funktionärer, seglingsledare eller domare.

Är du utbildningsansvarig i en klubb kan vi ge dig stöd och råd i hur du kan erbjuda utbildning till medlemmarna som bidrar till både individens och verksamhetens utveckling.

Vi samarbetar med SISU Idrottsutbildarna, idrottens studieförbund som erbjuder idrottens föreningar och förbund utbildning och utveckling på ett lättillgängligt sätt. 
Läs mer om SISU Idrottsutbildarna.

All utbildning inom Svenska Seglarförbundet grundar sig på vår vision ”Segling - tillgänglig för alla” och förbundets värdegrund - glädje, gemenskap, demokrati, delaktighet, allas rätt att vara med och rent spel.

Vi vill vara lyhörda för de behov som finns hos våra medlemmar och försöker ständigt utveckla våra erbjudanden. Är det något du saknar eller har du frågor så hör av dig till oss.
Kontakt utbildning

För dig som utbildar dig som ledare och jobbar med barn och ungdomar finns det utbildningsbidrag att söka inom Seglingen.
Läs mer här

Webbutbildning gör kunskap mer lättillgänglig
Tillsammans med SISU har vi satsat stort på att utveckla webbutbildningar för egenstudier på distans och eller i lärgrupper tillsammans i klubben. Vår obligatoriska grundkurs för alla ledare Seglingens Ledarskap Grund och vår regelkurs är några exempel som du hittar i vår webbshop.
Våra webbutbildningar

Vilka utbildar vi? 
Så här har vi delat in våra seglingsspecifika utbildningar: 
Ledare och funktionärer
Seglare och båtägare
Föräldrar och viktig vuxen

Vem arrangerar våra utbildningarna?  
Utbildningar för ledare och funktionärer arrangeras av Svenska Seglarförbundet i samarbete med distriktseglarförbunden och leds av våra licensierade utbildare.
Utbildningar för seglare och båtägare som exempelvis förarbevisutbildning eller regelkurser  arrangeras i första hand av våra klubbar i samarbete med oss på förbundet.

Moderna föreningen och SISU – bra stöd för klubben
Moderna föreningen är Svenska Seglarförbundets klubbutvecklingsverktyg, här finns både information och utbildningstips till arbetet i klubben.
Läs mer om Moderna föreningen

SISU Idrottsutbildarna är en bra resurs för din klubb och ditt klassförbund i utvecklingen av medlemmar och verksamhet. De kommer till er och anpassar utbildningar och utvecklingsinsatser efter era önskemål och behov. Vänd dig till ditt SISU distrikt för vidare utbildning, hjälp och stöd i föreningskunskap och utveckling.
SISU distrikt

Uppdaterad: 05 FEB 2021 14:19

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info