Hoppa till sidans innehåll

Medaljen utom räckhåll för Josefin

13 AUG 2016 23:03
Den sjätte tävlingsdagen var inte lyckosam för de svenska OS seglarna. Istället för att ta in på täten tappade seglarna värdefulla poäng mot de i täten. För medaljhoppet Josefin Olsson innebar det att medaljdrömmen gick upp i rök.
  • Skapad: 13 AUG 2016 23:03

Det återstår nu bara medaljfinalerna för Laser och Laser Radial på OS seglingarna i Rio. För Jesper Stålheim blir det ingen final efter att han seglat in på plats 20 och 31 i de två avslutande seglingarna. Därmed slutar Jesper på 16:e plats i OS i Rio 2016.

Josefin Olsson seglade in på 20:e plats i lördagens första delsegling och blev tia i den andra, vilket innebär det att hon är sjua inför finalen. Det finns dock inga chanser att Josefin ska kunna ta en OS-medalj.

- Vi hade förhoppning om medalj när vi kom hit men kan konstatera att vi inte hade den fart och det flyt som krävdes i de svåra förhållandena som krävdes, säger Josefin Olssons coach Thomas Rahm.

Max Salminen har tre seglingar kvar här i OS i Rio. Och efter att ha blivit sexa och elva på lördagen så ligger han på sjunde plats i totalen. Drömmen om en OS-medalj lever för Max – även om det känns avlägset.

För Lisa Ericson och Hanna Klinga i 49erFX, som åkte till OS som vårt kanske största hopp i segling, har det inte heller blivit som de hoppats. På lördagen avgjordes fyra seglingar i 49erFX och de svenska tjejerna radade upp serien 9-15-3-9. De ligger nu på 13:e plats efter sex av totalt 13 seglingar.

Anton Dahlberg/Fredrik Bergström seglade inte på lördagen och ligger fortsatt på en sjätteplats efter fem seglingar av elva.

Länkar
Rio 2016 resultatsida: www.rio2016.com/en/sailing-schedule-and-results

Tracking av seglingarna i 2D eller 3D www.sailing.org/olympics/rio2016/multimedia/live_tracking.php#.V6hUQLiyOko

Rundnings- och delseglingsresultat:  http://static.sportresult.com/federations/isaf/OG/MarkRounding/index.html?event=OG2016#ContentComponentFrame#js/mappings/racesList#RacesTable#OG2016_schedule_json

World Sailing Olympic Website - http://www.sailing.org/olympics/rio2016/home.php

Svenska Seglarförbundets Facebooksida där vi uppdaterar kontinuerligt under OS dagarna.

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

 2016_Summer_Olympics_logo.svg_

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer