Hoppa till sidans innehåll

Anton och Fredrik slutade sexa i OS

18 AUG 2016 22:21
De olympiska seglingarna är över för den här gången och en femteplats i torsdagens medaljfinal i 470-klassen innebar att Anton Dalberg och Fredrik Bergström slutade på en sjätteplats i OS.
  • Skapad: 18 AUG 2016 22:21

470-herrarna var kanske inte de största favoriterna bland svenskarna men deras insatts här i Rio är fullt godkänd. Fredrik Bergström seglade sitt första OS men för 31-årige Anton Dahlberg var det tredje gången. Och resultaten går verkligen åt rätt håll. I Beijing 2008 kom Anton på 15:e plats och i London blev det en tionde plats. Båda gångerna med Sebastian Östling som gast.

Inför dagens segling hade Anton och Fredrik chansen att avancera från sin femteplats i totalen till att bli fyra. Men det lyckades inte. På den bana som ligger närmast det olympiska seglingscentrat, Marina da Gloria, blåste det en stabil vind mellan 7-10 m/s, solen sken och det var 22 grader varmt. Mycket bra förhållanden, med andra ord. Britterna tog en tredjeplats och därmed gick de förbi svenskarna som halkade ner ett pinnhål i slutresultatet. Guldmedaljen vanns av det rutinerade paret Yannick Brauchli/Romuald Hausser, från Kroatien. Det var för övrigt landets första olympiska guld i segling.

Därmed är de olympiska seglingarna slut. För svensk del blev det tre sjätteplatser, en elfteplats och en 16:e plats. Här är alla svenska slutplaceringar: Josefin Olsson, sex i Laser Radial. Max Salminen, sexa i Finnjolle. Lisa Ericson/Hanna Klinga, elva i 49erFX och Jesper Stålheim på 16:e plats i Laser.

Lyssna på radiosportens intervju med Dahlberg/Bergström

Lyssna på radiosportens intervju med Magnus Grävare

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

 2016_Summer_Olympics_logo.svg_

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer