Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Josefin på silverplats

27 JUL 2021 16:58
Josefin Olsson har hittat formen och fortsätter att avancera på OS. Efter sex av totalt elva seglingar är hon på andra plats i totalen och nu väntar en välförtjänt vilodag på onsdagen.
  • Uppdaterad: 27 JUL 2021 16:58

Tisdagen var också Max Salminens första dag på OS och han är på tolfte plats efter två race.

Josefin började med att vara 34:a i sitt första race på OS i Laser Radial och följde sedan upp med en 15:e plats. Men därefter har hon radat upp fina placeringar och i dagens första race var hon först i mål. I det andra blev hon sexa.

- Det blåste mycket idag så vi visste att det skulle vara tufft. Inställningen var att ge allt och inte spara något i tanken. Det var skiftiga vindar så strategin var att starta och segla mot första trycket och sedan ha huvudet utanför båten, säger Josefin och fortsätter:

- Jag har seglat bra de senaste två dagarna så jag tar med mig den känslan inför fortsättningen. Nu ska det bli skönt med en vilodag. Det har varit intensiva dagar med mycket vind och varmt väder som tar energi.

I topp har Josefin bara storfavoriten, Anne-Marie Rindom, framför sig. Danskan är tolv poäng före Josefin.

För Max Salminen blev första dagen varken superbra eller dålig, utan snarare lite mitt emellan, med en åttonde och en tolfte plats i Finnjolle. I totalen är han tolva men det är givetvis mycket jämnt så här i inledningen och Max har exempelvis bara fyra poäng upp till femteplatsen.

- Såklart hade jag velat göra bättre ifrån mig. Men nu är det dom resultaten det blev, så får vi jobba vidare på det. I morgon ska jag försöka vara mer offensiv i starterna, säger Max och fortsätter:

- Men det var luriga förhållande idag, speciellt i vårt första race i frånlandsvind. Det var fullt häng och fri pumping för merparten idag.

För Jesper Stålheim blev det en tuff dag med tre race mot normalt två. Efter två dagar låg Jesper på en fin femteplats i totalen i Laser. Men efter tisdagen seglingar där han fick serien 20-4-17 har han nu fallit till en elfteplats i totaln, med 19 poäng upp till en pallplats.

På onsdagen är det dags för 470 och Nacra 17 att börja tävla vilket betyder att då är samtliga sex svenska besättningar igång med sina OS-seglingar.

 

Läs mer här: World Sailing | Tokyo 2020 Olympics Games - News

 

Information om svenskarna i OS: https://bit.ly/3iIG7vT

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info