Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Josefin och Anton/Fredrik på pallplats i OS

29 JUL 2021 14:50
Både Josefin Olsson i Laser Radial och Anton Dahlberg/Fredrik Bergström i 470 ligger på medaljplats i OS-seglingarna. För Josefin återstår bara tre race medan Anton och Fredrik har sju race kvar att segla.
  • Uppdaterad: 29 JUL 2021 14:54

Josefin fortsätter att segla stabilt och blev fyra respektive nia i torsdagens två race. Det placerar henne på tredje plats, endast en poäng efter finskan Tuula Tenkanen och 22 poäng efter danskan Anne-Marie Rindom som dominerat klassen hittills.

- Det blåste mycket idag med vind utifrån. Så det var viktigt att starta bra och hitta bra spår så jag kunde segla snabbt. Jag är nöjd med dagen även om vissa saker kunde varit något bättre. Men farten är bra och starterna fungerar så det är jag nöjd med, säger Josefin.

Med endast tre race kvar varav det sista är ett medaljrace mot de tio bästa och dubbla poäng på spel, så är det lätt att börja snegla på konkurrenterna och kanske segla mer taktiskt.

- Det är två race imorgon och det ser ut som det blir lite lättare vindar, så mycket kan hända. Jag kommer inte ändra så mycket utan ska fokusera på att fortsätta göra bra prestationer, säger hon.

Anton och Fredrik kämpar på i 470 och i torsdagens två race, som var deras tredje och fjärde i OS, blev de åtta och femma. Det placerar även dem på en tredje plats. De har fem poäng upp till en silverplats och tio poäng upp till australierna Mathew Belcher/Will Ryan som vann båda racen på torsdagen.

Men trots den fina tredjeplatsen är teamet inte helt nöjd så här långt.

- Vi har inte riktigt kommit upp i standard än tycker jag. Alla bitar har inte riktigt fallit på plats så här långt, men resultatmässigt är vi med i allra högsta grad. Lite mer offensivt tänk i starterna och vassare i beslutsfattandet så är jag övertygad om att killarna har mer att ge, säger Anton och Fredriks coach Victor Bergström och fortsätter:

- Australierna visade klass idag med två spikar och imorgon väntar nya lättare vindar. Vi är bra förberedda på alla förhållanden och redo att utmana imorgon igen.

Max Salminen ligger tia i Finnjolle efter att ha blivit tolva och åtta i dagens seglingar. För Max, som har fem race kvar att segla och 22 poäng upp till en medaljplats just nu, väntar en vilodag i morgon.

I Nacra 17 ligger Emil Järrud/Cecilia Jonsson på 14:e plats efter serien 16-12-14 i torsdagens tre race. Även för dem är det vilodag på fredagen.

Olivia Bergström/Lovisa Karlsson är på 15:e plats i totalen i 470 dam efter att ha blivit tolva och 16:e besättning på torsdagen.

 

Information om svenskarna i OS: https://bit.ly/3iIG7vT

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info