Hoppa till sidans innehåll
Foto: © Sailing Energy / World Sailing

Anton och Fredrik vann första racet i OS

28 JUL 2021 12:38
Anton Dahlberg/Fredrik Bergström fick en perfekt start när 470-klassen klev in i OS-seglingarna. Det blev seger i första racet, men tyngre i det andra med en 15:e plats och de är nu sjua i totalen – men för Anton och Fredrik har OS bara börjat.
  • Uppdaterad: 28 JUL 2021 12:38

- Väldigt kul att vara i gång. Spelen har börjat och det är nu vi trivs som bäst. Det var fina förhållanden på Enoshima bay. Super för 470 med vågor och vind. Vi har varit starka fartmässigt vilket gjorde att vi hade en bra känsla inför första racet. Vi valde rätt strategi i första kryssen vilket gav oss ledarposition. Sen seglade vi på ledningen resten av racet vilket blev bra, med god fart och konservativt, berättar Fredrik och fortsätter:

- Andra racet blev ett fel beslut och en 720 som kostade väldigt mycket så tidigt i racet. Där och då kändes det inte uppgivet. Vi trodde att vi skulle kunna segla hem ett gäng placeringar under racets gång. Så blev det tyvärr inte, utan vi halkade bak utan möjlighet att komma in i matchen igen. Tufft när vi korsade mållinjen, men så här tidigt i regattan har vi många race kvar att segla. Vi kliver ut med full energi imorgon också.

För Max Salminen blev andra dagen något bättre än den första och efter två dagar och fyra race, av totalt elva, har Max serien 8-12-7-8. Det placerar honom på en elfte plats i totalen. Men det är oerhört jämnt och Max har bara 14 poäng upp till en pallplats.

- En klar förbättring från gårdagen, men fortfarande inte någon fullträff. Fantastiska förhållanden med 7–8 m/s och fina vågor. Samtidigt är det otroligt fysisk segling. Jag tror den fysiska påfrestningen i kombination med värmen kommer att spela en stor roll längre fram i veckan, säger Max.

I Nacra 17 gjorde Emil Järrud och Cecilia Jonsson OS-debut på onsdagen. Tre race seglades i Nacra 17 och svenskarna fick serien 18-13-11 vilken placerar dem på en 13:e plats.

Även i 470 dam var det OS-debut för Olivia Bergström och Lovisa Karlsson som hade en tuff dag på vattnet, bland annat med en kapsejsning. De slutade på 19:e plats i första racet och elva i det andra och är på 17:e plats i totalen.

Men för dessa klasser har OS precis startat. Nacra 17 har elva race kvar och i 470-klassen återstår nio race.

 

Bifogad bild får användas fritt, redaktionellt. Ange: Foto: Sailing Energy

 

För mer information kontakta Mats Olsson på This is a mailto link eller 070-633 6130.

 

Information om svenskarna i OS: https://bit.ly/3iIG7vT

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info