Hoppa till sidans innehåll

Anton & Fredrik på silverplats

03 AUG 2021 08:20
Anton och Fredrik briljerade under de sista två seglingarna i grundomgången på morgonen idag där de var trea och etta. De ligger nu på silverplats med 20 poäng upp till ledande australiensarna Belcher/Ryan och fyra poäng ner till bronset.
 • Uppdaterad: 03 AUG 2021 08:41

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström ligger nu på silverplats inför morgondagens medaljrace som seglas i morgon onsdag kl. 07:30 svensk tid och som sänds på Discovery Kanal 5. De avslutar den långa grundserien med en imponerande segling, trea och etta samtidigt som de viktigaste konkurrenterna seglar sämre. De regerande olympiska guldmedaljörerna Belcher/Ryan gjorde sin sämsta segling i det sista racet med en åttonde plats men var tvåa i det första. Spanjorerna som låg tvåa inför dagen var femma och sjua. 

I medaljfinalen där de 10 bästa deltar, delas det ut dubbla poäng. Belcher/Ryan är redan klara guldmedaljörer men även om Anton/Fredrik har en ledning med kan inget göras åt ledande australiensarna som har varit i en klass för sig under OS-seglingarna. 

Ställning inför morgondagens medaljfinal:

 1. AUS Belcher/Ryan 21p
 2. SWE Anton Dahlberg/Fredrik Bergström 40p
 3. ESP Xammar/Rodriguez 45p
 4. NZL Snow-Hansen/Wilcox 48p
 5. GBR Patience/Grube 54p
 6. GRE Panagiotis/Kagialis 66p

Olivia Bergström/Lovisa Karlsson i damklassen blev 11:a och 18:e idag och slutar totalt på 14:e plats. De är inte med i morgondagens medaljfinal.

Max Salminen hade inte någon chans på medalj inför medaljfinalen idag och slutade där nia. Max har inte presterat på den nivå han önskat och förväntat under detta OS. Totalt blev Max nia vilket var en besvikelse för honom. 

Resultat: https://bit.ly/3rDW4HC
Tracking: https://bit.ly/3rDW4HC

Kontakt: Mediaansvarig Mats Olsson This is a mailto link 070-6336130

Skribent: Marit Söderström
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

 •  
 • Svenska sjö logotyp
 • Ackerts reklamproduktion
 • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info