Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

OS-seglingarna har startat

25 JUL 2021 17:41
OS-seglingarna startade på söndagen i Enoshima, utanför Tokyo och först ut för svensk del var Josefin Olsson, Laser Radial och Jesper Stålheim, Laser. Ingen av dem fick dock en lyckad start – men det är mycket kvar att segla om.
  • Skapad: 25 JUL 2021 17:41

I herrarnas Laser Standard blev det bara ett race och Jesper seglade in på  22:a plats.

- Det var en väldigt svår dag, som svängde otroligt mycket. Mycket vågor och skvalp gjorde det svårt. Även domarna var väldigt aktiva vilket alltid är läskigt första dagarna, berättar Jesper och tillägger:

- Men det är bara första racet än. Många bra hade ett ganska dåligt race idag och det är en lång serie. Det är bara att köra på.

Jespers klubbkamrat från KSSS, Josefin Olsson, hade inte heller hon en bra OS-premiär. I första racet slutade hon på 34:e plats och i andra blev det en 15:e plats. I totalen är Josefin 26:a.

- Jag kände mig laddad och var glad att racea igen. Idag var det svåra förhållanden. I första var det vind från land med ett stort tryck från vänster, som jag tyvärr missade där det sen blev riktigt stora avstånd. I andra kom sjöbrisen in men den var ganska ostabil och svår att läsa, säger Josefin och fortsätter:

- Tyvärr var min anspänningsnivå lite för hög idag och jag underpresterade. Jag kan mer och vill visa det.

För Lasrarna väntar nya seglingar på måndagen och nästa svensk att kliva in i OS är Max Salminen då Finnjollarna startar på tisdag. Och på onsdag är det dags för 470 och Nacra – och då är alla svenskar seglare i gång med OS, det vill säga Anton Dahlberg/Fredrik Bergström (470), Olivia Bergström/Lovisa Karlsson (470) och Emil Järudd/Cecilia Jonsson (Nacra 17).

 

Läs mer här: World Sailing | Tokyo 2020 Olympics Games - News

 

Information om svenskarna I OS: https://bit.ly/3iIG7vT

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info