Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tobias Stoerkle www.blende64.com

Medaljjakt på EM

03 OKT 2020 20:51
PÅ EM i 49erFX och Nacra 17 återstår nu bara finaldagen. Och tre svenska besättningar jagar både EM-medaljer och OS-platser. Bästa läge har Klara Wester/Rebecca Netzler och Julia Gross/Hanna Klinga som ligger fyra respektive femma i 49erFX.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2020 20:52

- Vi har en poäng till medalj, men många race kvar att segla. Imorgon väntas fyra race med första start kl. 7:15, så den som är mest vaken vid sjusnåret kommer nog segla smart. Jag är mest nöjd att jag kanske har den morgonpiggaste rorsmannen på banan, säger Rebecca och tillägger:

- Till imorgon ska vi ta med våra bra starter och första kryssar. Sen fortsätta leta våra spår på länsarna.

Fyra starter på söndagen kommer att bli tufft att få igenom. Men prognosen ser ändå hyfsat lovande ut på Lake Attersee några mil öster om Salzburg i Österrike, som mest har bjudit på lätta vindar och många uppskjutna starter.

På lördagen fanns där alla vindriktningar och vindstyrka från noll till tio m/s. Men det blev bara ett race i 49erFX där Klara och Rebecca blev åtta och Julia och Hanna kom in på elfteplats. De är nu endast en respektive två poäng från en medalj.

- Inför söndagen laddar vi för att segla för medalj. Våra styrkor i veckan har varit bra starter och bra fart. Imorgon kommer det att gälla att hålla huvudet kallt och blicken långt fram i banan. Det är svåra förhållanden och mycket kan hända, säger Hanna.

Med fyra race kvar kan det bli stora förändringar i resultatlistan. Realistiskt ligger bronsmedaljen inom räckhåll för de båda svenska besättningarna, medan det är en bit upp till silver- och guldmedalj. Men allt kan hända.

I Nacra 17 fortsätter Emil Järudd/Cecilia Jonsson att segla bra och att utmana de bästa. I lördagens enda race var de fjärde båt och inför söndagens avslutning ligger de sexa med endast tio poäng upp till en medalj.

 

För mer information https://49er.org/event/2020-european-championship/#49erfxresults

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info