Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Deaves

Max på 14:e plats på stökigt EM

11 MAJ 2021 21:00
Max Salminen ligger på 14:e plats efter fyra dagar av Finnjolle-EM – där endast två dagar bjudit på segling. De andra dagarna har vind saknats och kraftiga dyningar, efter en storm ute på Atlanten, har satt stopp för all kappsegling.
  • Uppdaterad: 11 MAJ 2021 21:01

- Stora dyningar snett mot vinden och stora skift idag. Det var väldigt tekniskt svårt att segla båten.  Men stundtals lyckades jag väldigt bra med tekniken i dyningarna. Fast jag måste ha stabilare starter i morgon. Det känns som jag slarvade bort lite väl många poäng idag, säger Max.

Porto har bjudit på svåra förhållanden och en hel del kraftigt regn. Men till slut blev det bättre och tisdagen erbjöd en stabilare vind efter två dagar med massiva vågor och vindar som inte var samma mer än några minuter i taget. Att lägga banor och arrangera kappsegling var inte att tänka på.

På tisdagen var det fortfarande väldig stor dyning kvar från stormen långt ut på Atlanten, samtidigt som vinden kom från ett annat håll, så väldigt stökigt på vattnet. Men bra seglingar som inleddes i 3 m/s i första seglingen, lite mer i andra och 5–6 m/s i avslutningsracet sent på eftermiddagen.

Max inledde VM i Finnjolle lite trevande på lördagen med 24-13-13. Sedan efter två dagar utan segling blev det serien 25-8-14. Europamästerskapet avslutas med tre race på onsdagen då medaljerna ska fördelas.

- I morgon får jag nog gå in för att få tre bra race på tavlan och se det mer som den kanske sista race-dagen vi får innan OS. Även om fältet på OS är mycket mindre gäller det att komma ut ur den här regattan med en bra känsla och några lärdomar, säger Max.

 

För mer information besök 2021 Finn Gold Cup – 5-12 May

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info