Hoppa till sidans innehåll

Max bäst i Kiel

13 SEP 2020 21:24
Max Salminen lyckades bäst av de svenska OS-klara seglarna i Kieler Woche som avslutades på söndagen. Men trots en stabil sistadag med tredjeplatser i dagens samtliga tre race räckte det bara till en fjärdeplats i totalen.
  • Uppdaterad: 13 SEP 2020 21:25

Men Max var ändå nöjd med regattan och det hårda programmet den senaste tiden.

- En träningsvecka innan EM och EM- och Kielregattan inom tre veckor är ju inte ett perfekt säsongsupplägg. Men eftersom detta troligen blir våra enda tävlingar 2020 kände vi att det var nödvändigt att maximera racing, säger Max och fortsätter:

- Den hårda fysiska träningen verkar verkligen ha gett resultat. Programmet och coachningen från min fystränare Jesper Sjöqvist har visat sig vara värdefullt. Och kryssfarten, som vi arbetat med under hela vintern, har visat sig hålla mot de bästa konkurrenterna och vi  har bra fart i de flesta förhållanden.

I Laser Radial slutade Josefin Olsson på en tiondeplats. Trots det finns det positiva saker hon tar med får Kieler Woche.

- Vi hade mycket vind hela veckan och frånlandsvind som var skiftig. Vi har lagt mycket tid på farten i hårdvind, men denna regatta var vägvalet viktigare. Jag hittade inte riktigt rätt på kryssarna vilket vi kommer jobba vidare på. Annars gjorde jag flera bra starter och var snabb på länsen vilket jag tar med mig, säger ”Jossan” och tillägger:

- Det är kul att vara igång och tävla igen. Det är svårt att träna på vissa saker som händer på tävling.

I Laserklassen gjorde Emil Bengtson en mycket bra tävling och visade ingen respekt mot de många namnkunniga seglarna i klassen. Emil slutade på en tiondeplats. Det var bland annat sju placeringar bättre än OS-klara Jesper Stålheim, som kom på 17:e plats.

Vad det gäller de övriga klasserna, det vill säga inte OS-klasser, kan nämnas att unge Erik Norlén blev tvåa i Laser 4.7 och Thomas Hansson-Mild knep bronset i OK-jolle.

Förbundskapten Magnus Grävare har följt Kieler Woche på plats och berättar om en typisk Kieler Woche på vattnet - men allt annat än typisk på land.

- Det har varit ganska annorlunda på land med mängder av restriktioner och zonerna som deltagarna fått hålla sig i. Och det brukar vara en festival men nu kändes det ganska öde och nästan allt var stängt, berättar Magnus och fortsätter:

- Men på vattnet var det som vanligt – även om den var tre månader senare på året. Det var frånlandsvind med många skift. Men jag känner en stor glädje att vi är igång igen. Och även om det inte var strålande svenska resultat, till och med lite sämre än vad jag hoppats och trott, så tycker jag ändå att de flesta är bra med. Både vad det gäller de OS-klara och de som jagar en OS-plats i 49erFX och Nacra 17.

 

För mer information: https://www.kieler-woche.de/en/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info