Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sascha Klahn

Kieler Woche - 1 800 elitseglare är igång

10 SEP 2020 20:14
På torsdagen inleddes klassiska Kieler Woche. Med drygt 1 800 seglare i en mängd klasser är det den första stora regattan sedan seglingsvärlden stängdes i mars. Tre av de fyra svenska OS-klara besättningarna är på plats. Och alla började bra.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2020 20:14

Max Salminen är på fjärde plats i Finnjolle efter serien 8-1-8 i dagens tre race. Därmed är han bäst av samtliga svenskar i OS-klasserna – där alla klasser, utom 470, är med i Kiel.

I Laser blev det bara två race. Jesper Stålheim började trögt med en 27:e plats i första racet. Men han vann det andra. Även Josefin Olsson hade en lite sämre inledning (tolva) men var tvåa i dagens andra race och ligger femma i Laser Radial.

- Jag är nöjd med andra racet. Men jag gör många misstag som beror på att jag inte tävlat så mycket. Och så seglade jag runt med en tångruska runt centerbordet i första racet vilket inte var så bra, säger Josefin och tillägger:

- Men det var riktigt kul att få möta de bästa tjejerna igen.

Jesper Stålheim var också glad att vara tillbaka i hetluften. Även om inledningen var svag.

- Jag började med en gulflagg i första starten, med en straffsväng som följd. Så därifrån kunde det ju bara gå bättre. Första racet var det faktiskt inte så mycket som gick bra. Jag var varken speciellt snabb eller seglade åt rätt håll. Men jag lyckades åtminstone få ordning på allt till andra racet. Så det kändes riktigt bra med en spik.

Jesper ligger på 22:a plats och med det är han bara tvåa bland svenskarna i Laser eftersom Emil Bengtson, som är ny i landslaget för i år, seglade in på en tolfte och en 14:e plats och är på 20:e plats i totalen.

I 49erFX började Julia Gross/Hanna Klinga bäst av flera duktiga svenska besättningar. De ligger tia efter serien 10-4-6.

I Nacra 17 jagar två svenska besättningar en OS-plats. Emil Järudd/Cecilia Jonsson och Ida Svensson/Marcus Dackhammar gjorde båda en stark inledning och är nästan löjligt jämna. Emil och Cecilia ligger på elfte plats och Ida och Marcus är tolva

Kieler Woche skulle som vanligt ha avgjorts i början av juni men Coronapandemin har flyttat den tre månader framåt. Nu följer seglarvärlden tävlingarna spänt och intresserat för att se hur arrangören ska lyckas att genomföra ett så stort arrangemang så säkert som möjligt.

Med över 1 800 seglare och mängder av tränare, coacher, funktionärer och andra så ställs höga krav på god organisation. Totalt finns cirka 70 svenska seglare på plats.

 

För mer information; https://www.kieler-woche.de/en/ 

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info