Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Joao Costa Ferreira

Josefin på pallen i OS-kvalet

23 APR 2021 19:39
Josefin fortsätter att segla jämnt, stabilt och bra på OS-kvalet i Vilamoura. Inför sista dagen är hon nu på andra plats. Även Jesper Stålheim visar mycket bra form – men en tjuvstart i fredagens första race förstörde lite av hans dag.
  • Uppdaterad: 23 APR 2021 19:40

Sedan dag ett, av OS-kvalet i Vilamoura, har Josefin bara seglat allt bättre och bättre – och klättrat i resultatlistan. Inför sista dagen har hon nu bara danskan, Anne-Marie Rindom, framför sig. Och avståndet till de som jagar bakom henne är relativt stort. Men allt kan hända sista dagen.

- Det blåste mycket idag från en ny riktning, med ganska stora vågor. Det var lite svårt att se märkena och vi var många som var långt över layline i första racet.  Men jag är nöjd med hur jag attackerade dagen och jag gjorde två bra starter, berättar Josefin och fortsätter:

- Farten på kryssen var bra, även om det är någon båt som är snabbare. Jag ser fram mot i morgon och vill fortsätta med bra starter och kriga för varje båt. Prognosen är liknande som idag så det kommer att bli en kul avslutning.

OS-kvalet i Vilamoura är den sista riktigt stora tävlingen i Laser och Laser Radial innan OS i Tokyo i slutet av juli. Därför är tävlingen extra viktig, även för de som redan är OS-klara – som både Josefin och Jesper är.

Jesper och ett 15-tal andra seglar diskades i första racet efter att ha tjuvstartat. Trots det avancerar han i totalen, från tolfte till tionde plats – tack vare en sjundeplats i dagens andra race.

- Såklart är jag inte nöjd med en tjuvstart. Jag kan inte se mig själv på videon och har bett om filmen från startfartygen. Men det är väl sällan det går igenom, säger Jesper.

Fredagen bjöd på ganska små skift och lite mer tryckskillnader. Det blåste 7–10 m/s så fria spår var viktigt.

- Andra racet hade jag också svårt att komma i väg. Det kändes dessvärre riktigt segt under hela första kryssen. Jag borde ha kunnat vara bättre än 25–30 eller vad jag nu var runt toppen. Men en riktigt bra första läns och andra kryss räddade upp racet ganska mycket. Så den biten är jag nöjd med. Kroppen borde ha känts bättre eftersom jag vilade när de andra seglade första racet, säger Jesper och skrattar.

I morgon lördag ska allt avgöras och det är ingen medaljsegling med bara de tio bästa. I stället väntar två fleetrace – precis som det har varit alla andra dagar.

Emil Bengtson ligger på 60:e plats och Wilhelm Kark är 80:a. I Laser Radial är Maja Hansson-Mild på 72:a plats i totalen.

 

För mer information besök http://vilamourasailing.sailti.com/en/default/races/race/text/2021-ilca-vilamoura-european-continental-qualification-en  

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info