Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mats Olsson

Max glad trots blygsamt EM-resultat

06 SEP 2020 18:39
Max Salminen slutade på en blygsam 21:a plats vid Finnjolle-EM i polska Gdynia men var ändå glad efteråt.
- Det var helt underbart att få kappsegla igen. Jag är verkligen glad att finnjolleklassen lyckades få ihop det här EM:et, säger Max.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2020 18:40

Ungraren Zsombor Berecz vann före den regerande olympiske mästaren Giles Scott, Storbritannien och spanjorerna Joan Cardona Méndez och Alejandro Muscat som blev trea respektive fyra. Max var som sagt en bit efter, men är ändå inte särskilt bekymrad:

- Det var framför allt lördagen med två diskar som sänkte mig. Starten på regattan var lite trög. Men jag kom ändå in i det tyckte jag. Fast en andra gulflagg igår, på kryss i fullt häng, och en tjuvstart gjorde att jag trillade långt ifrån tätstriden.

I de tio racen som seglades i EM hade OS-klara Max en sjätteplats som bästa resultat, vilket är en liten besvikelse. Annars var det mesta som vanligt, tycker han.

- Det var väl inget som riktigt överraskade mig på det här EM:et. Kanske skulle det vara att spanjorerna fortsätter att imponera. Annars var mycket bara tillbaka till det vanliga, säger han.

Finnjollarna var först ut med sitt EM efter att kappseglingsvärlden legat nere på grund av Coronapandemin. Men nu drar många regattor igång och samtliga OS-klasser (utom 470) har ett EM att se fram emot under hösten. Närmast väntar dock Kieler Woche för många av klasserna och Max tar med sig flera positiva känslor dit:

- Jag är väldigt nöjd med min fart. Vi har kämpat hårt hela vintern med det och har känt en längre tid att vi varit på rätt väg. Men eftersom det här var första tävlingen för säsongen blev detta första riktiga kvittot på att vi lyckats, säger Max och fortsätter:

- Nu är det bara dryga 24 timmar innan det bär av mot Kiel så det gäller att slicka såren så gott det går i en såhär kort men intensiv säsong.

 

För mer information besök: https://2020.finneuropeans.org/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info