Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Joao Costa Ferreira

Josefin och Jesper avancerar i OS-kvalet

22 APR 2021 20:35
Första dagen av finalseglingarna i OS-kvalet i Vilamoura visade både Josefin Olsson och Jesper Stålheim att formen är på uppåtgående. Båda avancerar i totalen. Josefin är nu femma och Jesper åtta, med fyra seglingar kvar.
  • Uppdaterad: 22 APR 2021 20:36

I Laser Radial imponerade Josefin med stabil segling och levererade en trea och en sexa på torsdagen. Hon är nu bara fyra poäng från pallen.

- Vi hade lättare vindar idag och en bana som var svår att läsa. Jag försökte vara offensiv under första tredjedelen av kryssen, vilket lönade sig och jag är väldigt nöjd med hur jag seglade på kryssen. Farten är bra både på kryss och läns, berättar Josefin och fortsätter:

- Det ser ut att bli mer vind de kommande dagarna så fokus är att vara offensiv i starten och hänga  så hårt jag kan, så länge som möjligt.

I Laser fortsätter Jesper att blanda topprestationer med lite mer blygsamma placeringar. I dagens första race blev han tvåa och i det andra slutade han på 23:e plats. Men han avancerar fyra placeringar och är nu åtta – med 17 poäng upp till pallen. Men det är mycket kvar att segla om.

- Det var lite klurigt idag med en hel del tryckskillnader och en del skift. Men det är ingen större omställning att gå från kvalserien till finalserien. Eventuellt att det är lite hetsigare i starten och svårare att få ett bra spår tidigt i racet, säger Jesper och fortsätter:

- Generellt seglade jag väl ganska snabbt på kryssarna. Men overall en godkänd första finaldag i ganska svåra förhållanden, tycker jag.

Nu väntar två race på fredag och två på lördag innan tävlingen är över.

- Mål nummer ett är att hålla ihop serien under de fyra racen vi har kvar. Om jag har förstått det hela rätt är det endast en borträknad på tolv race. Så väldigt mycket kan och brukar hända de sista två dagarna. Men det är jäkligt kul att ”racea” så jag är väldigt positiv inför de kommande dagarna, säger Jesper.

Emil Bengtson ligger på 60:e plats och Wilhelm Kark är 77:a. I Laser Radial är Maja Hansson-Mild på 64:e plats i totalen.

 

För mer information besök http://vilamourasailing.sailti.com/en/default/races/race/text/2021-ilca-vilamoura-european-continental-qualification-en  

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info