Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mats Olsson

EM i Finnjolle har startat

02 SEP 2020 19:35
Seglarvärlden drar nu igång sina Europamästerskap i de olympiska klasserna och först ut är Finnjolle-EM som inleddes på onsdagen i polska Gdynia. OS-klara Max Salminen fick en lite trög start och ligger på 19:e plats efter två race.
  • Uppdaterad: 02 SEP 2020 19:36

Max inledde med en elfteplats i det första racet för att bli 24:a i dagens andra race. Men det är mycket jämnt. Den enda som seglade riktigt bra i båda racen var britten Giles Scott som leder klart efter att ha vunnit första racet och blivit tvåa i det andra. Giles Scott har fyra VM-guld, tre EM guld och är regerande olympisk mästare i Finnjolle.

- Jag var på plats i god tid och har förberett mig bra. Jag vet att det är utmanande förhållanden här. Men jag är framför allt glad att vara igång och tävla igen. Under tiden jag har varit borta från racing har jag insett hur roligt det är att segla. Och hur mycket jag behöver seglingen, sade Max precis innan dagens tävling.

Den polska hamnstaden bjöd inte på något vidare fint sensommarväder på onsdagen. Istället fick seglarna tampas under mörka skyar och i kraftigt regn, i vindar mellan sex och tio m/s. Enligt prognosen blir det grått väder och regn även på torsdagen – men något lättare vindar.

EM seglas under fem dagar med två race per dag och avslutas alltså på söndag. Totalt har 70 seglare från 27 länder tagit sig till Polen för att tävla. Förutom EM avgörs även EM för U23 och EM Masters.

 

För mer information besök: https://2020.finneuropeans.org/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info