Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Anton och Fredrik leder VM

10 MAR 2021 17:52
Anton Dahlberg/Fredrik Bergström fortsätter att imponera på 470-VM i Vilamoura. Efter sju seglingar av totalt elva toppar de OS-klara svenskarna tävlingen.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2021 17:52

- Men det är mycket kvar att segla om och många är hungriga. Det kommer att bli tajt in till sista målgång detta, säger Anton.

Onsdagen bjöd på lätta vindar och strålande sol. I första racet var Anton och Fredrik nia och i det andra seglade de in på andra plats vilket tog dem upp i topp av VM efter drygt halva tävlingen.

Men det är oerhört jämnt i toppen. Svenskarna ligger på samma poäng som ryssarna Pavel Sozykin/Denis Gribanov.

- Väderskifte och därmed lättare vindar ställde oss alla på prov idag. Alla gjorde misstag och det handlade om att minimera dem, säger Anton och fortsätter:

- Vi gjorde två kanonstarter och valde rätt sida på förstakryssarna. Det gav oss möjligheter till fina resultat men vi gjorde några små misstag som kostade oss grädden på moset. Men det är sport när den är som bäst.

En hel del återstår av VM men Anton och Fredrik har visat att de klarat det långa uppehållet på 19 månader, utan en stor regatta, väldigt bra. Och den hårda träningen de har underkastat sig under  hela 2020 betalar sig nu.

Nu väntar två race på torsdag och två på fredag. På lördag gör de tio bästa upp om medaljerna i ett sista race – med dubbla poäng. Enligt prognosen blir det en dag till med lätta vindar och sedan lite mer under fredagen och lördagen.

- Nu gäller det bara att komma ner i varv och ladda för avslutningen på regattan, säger Anton efter onsdagens seglingar

För Olivia Bergström/Lovisa Karlsson blev onsdagen den sämsta dagen hittills under VM. Med en 22:a och en 14:e plats föll de från tolfte till 19:e plats i totalen.

 

Fotograf: Uros Kekus Kleva

För mer information besök https://2021worlds.470.org

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info