Hoppa till sidans innehåll

Tre race - tre pallplatser för Josefin

26 FEB 2020 11:44
Josefin Olsson har fått ordentlig fart i båten på Laser Radial-VM. Efter en svajig inledning var hon trea, etta och trea i onsdagens tre race.
- Vi justerade några inställningar idag och då kom farten, säger Josefin.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2020 11:45

VM i Melbourne har präglats av lätta vindar under de två inledande dagarna, medan det blev tuffare igår, på den tredje dagen, när ett åskväder passerade. Arrangören har bara kunnat genomföra ett race per dag mot planerade två.

Prognosen för onsdagen var att de lätta vindarna skulle fortsätta att dominera, men det blev precis tvärt om – med vindar upp mot 13 m/s och mycket stora vågor.

Josefin inledde VM med en 36:e plats i första kvalseglingen och låg långt bak i resultatlistan inför onsdagen. Men när regattan nu går in i guldfinalen där de 54 bästa möts i samma race är hon på sjunde plats, endast 11 poäng från pallen.

- Jag var riktigt besviken efter racet igår då det var liknande förhållanden och jag inte hade farten i båten. Vi justerade några inställningar idag och då kom farten. Sen gjorde jag tre bra starter, hade bra koll på vinden och vågade gå på det jag trodde, berättar Josefin och fortsätter:

- Det känns skönt att gå in i finalen och segla mot de bästa båtarna. Det kommer bli tajtare i alla situationer, men det är vi redo för.

Nederländskan och tredubbla världsmästarinnan, Marit Bouwmeester, leder stort efter fyra spikar och två tredjeplatser i de sex race som körts. Bakom henne är det jämnt och mycket kan hända under de två dagar som återstår av VM. Prognosen lovar fortsatt mycket vind så det kommer att bli tufft.

 

Läs mer: http://2020-radial-women.laser-worlds.com/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info