Hoppa till sidans innehåll

Josefin avancerar på VM

24 FEB 2020 08:35
Även andra dagen av Laser Radial-VM blev en lång väntan på vind och endast ett race kunde genomföras i vindar som sällan nådde över fem knop. Men Josefin Olsson hade en bra dag på vattnet och slutade på sjunde plats.
  • Uppdaterad: 24 FEB 2020 08:35

- Jag är nöjd med prestationen idag. Jag hade bättre koll på skiften och var med topp-10 i hela racet. Jag var tvåa runt andra kryssen men tappade tyvärr fem båtar på sista länsen när vinden började minska och jag fastnade för mycket i mitten, berättar Josefin.

Efter två dagar av VM i Melbourne har det blivit mycket snack om väder och vind. Lätta vindar är inte riktigt vad seglarna förväntade sig.

- Vinden började lätta ur i slutet av första racet. Det började bildas skurar runt om i bukten som dödade vinden och fick den att snurra. Jag tycker det var ett bra beslut att bara köra ett race, säger Josefin och fortsätter:

- Vädret är svårt att styra över. Det är bara att göra det bästa med det vi får. Men lite speciellt är det när många varit här och tränat i två månader och bara haft hårdvind, men när regattan börjar så blåser det inte.

 

Läs mer: http://2020-radial-women.laser-worlds.com/

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer