Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mats Olsson

Finaldags på kokhett VM

20 DEC 2019 13:24
Finnjolle-VM är mer eller mindre över för Max Salminen och Johannes Pettersson. Mästerskapet avslutas visserligen med ett race för samtliga på lördagen – utom för de tio bästa som gör upp i medaljracet direkt efteråt.
  • Uppdaterad: 20 DEC 2019 13:25

Efter fredagens två race i en kokhet vind på över 40 grader och cirka 8-10 m/s ligger Max på 17:e plats och Johannes är 27:a. Därmed missar de medaljracet.

- VM startade bra men avslutades tyvärr på botten. Jag fick inte till det alls de sista dagarna. Lite tråkigt att jag ej kunde prestera hela veckan, men man kan ha dåliga dagar helt enkelt. Närmast på agendan står träning på Kanarieöarna i januari tillsammans med Max och några till, berättar Johannes.

Melbourne slog på fredagen värmerekord för december månad när den heta nordliga vinden drog över staden med temperaturer upp mot 45 grader. Hettan var givetvis en utmaning för seglarna som också hade en frisk bris att tampas med – och varandra.

Arrangören hade planerat tre race men det blev bara två. Man försökte komma iväg i ett tredje och sista race men vinden blev alltmer ostabil med stora skift och den minskade hela tiden, så till slut gav man upp.

 

Läs mer: https://2019.finngoldcup.org/

 

Foto: Robert Deaves

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer