Hoppa till sidans innehåll

Tuff start för Josefin på VM

23 FEB 2020 18:45
VM i Laser Radial har dragit igång i Melbourne. Men det blev ingen perfekt start för Josefin Olsson som blev 36:a i det enda racet som kunde seglas denna vindfattiga söndag.
  • Uppdaterad: 23 FEB 2020 18:47

- Det var lätta vindar som pendlade fram och tillbaka – och långa skift. Det blev också en hel del väntan på vattnet innan vi kom iväg. Sedan var jag med bra i första racet som tyvärr blev avblåst vid första kryssmärket. I det som sen gick iväg hittade jag tyvärr inte tajmingen i de långa skiften. Ett dåligt vägval på andrakryssen gjorde att jag föll långt ner i fältet, berättar Josefin och fortsätter:

- Under hösten har vi lagt mycket tid på att förbättra farten på kryssen, vilket jag vill stämma av under regattan. Känslan var bra i båten idag när det gäller att segla åt rätt håll också.

108 båtar är anmälda till VM som till en början seglas i två heat med två race vardera under de tre första dagarna. Hittills är det bara ett race av totalt tolv som har körts. Väldigt mycket återstår.

För några veckor sedan fick Josefin sin OS-biljett, men mästerskapet är givetvis ändå viktigt för henne.

- Ett lyckat VM kan ge lite extra självförtroende och få det att kännas naturligt att man slåss i toppen. Tävlingen är en möjlighet för Jossan och coach Per Frykholm att utveckla samarbetet under en viktig tävling. De började ju samarbetet i mitten av förra säsongen och har inte haft så många tävlingar tillsammans på denna nivå, berättar förbundskapten Magnus Grävare och fortsätter:

- Lite mer seglingstekniskt vill jag att Josefin oftare skall vara i en position, någon minut efter starten, så att hon har en bra överblick på fältet och banan, för att kunna styra sina beslut. Och omvänt, när hon inte är i en sådan position, ändå tolkar situationen korrekt och inte gör en dålig start till något ännu sämre. VM är, om det blir en blåsig regatta, också en bra värdemätare för Jossan att hennes hårda fysträning gett resultat och hon kan slåss med de snabbaste på kryssen.

 

Läs mer: http://2020-radial-women.laser-worlds.com/

 

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info