Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mats Olsson

Stabilt av Jesper på VM

13 FEB 2020 10:21
Jesper Stålheim seglar jämnt och stabilt på Laser-VM i Melbourne och går nu in i guldfinalen med gott självförtroende och en bra känsla – om än lite frustrerad.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2020 10:21

- Jag har en liten frustrerande känsla. Jag kommer inte runt kryssmärket riktigt så bra som jag borde. Så jag har fått kämpa väldigt mycket för mina placeringar. Inte riktigt de enkla racen man brukar vilja ha i kvalserien, säger Jesper och fortsätter:

- Men det gick bättre på länsarna idag, så det går åt rätt håll. Jag har ändå en bra känsla inför finalen de kommande dagarna.

Fram tills nu har de drygt 120 deltagarna på Laser-VM varit uppdelade på tre heat. Jesper ligger på   13:e plats i totalen efter en jämn serie (8-5-4-6-5-8) i sina heat. Men nu blir det kappsegling mot de främsta.

Klara Wester/Rebecca Netzler är åter igen bäst bland svenskorna i 49erFX-VM som seglade sitt första guldfleet på torsdagen

- Vi har haft en solig dag och väldigt tight racing som vanligt i guldfleet. Rebecca gjorde ett fantastiskt jobb med att få båten att gå snabbt, berättar Klara och fortsätter:

- Vi tar ett race i taget och fokuserar på att få ut det bästa av varandra.

De var tolva efter första dagen för att falla till 20:e plats efter onsdagens seglingar. Men efter bra segling på torsdagen är de nu på 15:e plats i totalen.

Julia Gross/Hanna Klinga var på 20:e plats efter första dagen. De seglade sedan upp sig till tolfte plats men föll på torsdagen tillbaka till plats nummer 20.

Vilma Bobeck/Malin Tengström ligger på 34:e plats och i 49er är Fritiof Hedström/Otto Hamel 44:a.

I Nacra 17 återstår nu bara en dag med fleetrace innan det är dags för de tio bästa att segla final på lördag. Emil Järudd/Cecilia Jonsson ligger på 21:a plats och Ida Svensson/Marcus Dackhammar är 28:e besättning i det 34 båtar stora startfältet.

 

Läs mer: https://49er.org/news/ eller http://2020-standard-men.laser-worlds.com/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info