Hoppa till sidans innehåll
Foto: Junichi Hirai

Josefin sexa på VM

24 JUL 2019 12:22
Det blev till slut en sjätteplats för Josefin när Laser Radial-VM avslutades på onsdagen.
- Jag är glad och nöjd med nivån jag håller under VM. Att bli sexa och räkna en DSQ är bra. Med tanke på det så hade jag nivån att stå på pallen, säger Josefin.
  • Uppdaterad: 24 JUL 2019 12:23

Det har varit en annorlunda kappseglingsvecka för Josefin Olsson i japanska Sakaiminato. Ledning i VM från första till tredje dagen. Sedan två diskvalificeringar i rad och ett fall från första till tolfte plats. Därefter en jakt i de fyra sista racen som tog henne upp till sjätteplats och ”bara” 21 poäng från en medalj.

Sammantaget har hon tagit ett par kliv uppåt.

- Vi har haft förhållanden som jag gillar och känner mig trygg i. Det kombinerat med att många av mina starter har varit riktigt bra har gjort mig stark på banan. Och jag är glad att jag orkade kriga mig tillbaka, säger Josefin och fortsätter:

- Jag känner att jag behöver bli lite bättre i vissa tekniska moment där jag kan ta enkla båtar. Sen känner jag att jag behöver fortsätta att jobba med fysiken för att orka i Japans varma klimat.

Även förbundskapten Magnus Grävare är nöjd med Josefins VM och på det sätt hon kommer tillbaka efter mardrömsdagen.

- Vi fick ett par riktigt bra svar denna vecka av Josefin. Hon har satt sig i stor respekt hos konkurrenterna genom att dominera totalt i större delen av regattan. Hon visade på en stor mental styrka att komma tillbaka omedelbart efter missen mitt i veckan. Detta och prestationen överlag ger henne ett riktigt gott självförtroende inför det sista förberedelseåret inför Tokyo-OS där det självklara målet är medalj 2020, säger Magnus och fortsätter:

- Vi fick ett bra kvitto denna veckan att starten överlag fungerade bra. Det är definitivt en av nycklarna, men som även behöver fortsatt arbete. Det ser riktigt lovande ut. Josefin är definitivt en av de starkaste och mest allround i världen och vi vet nog rätt bra vad som måste till och vad vi skall göra för att ta det en nivå till.

VM är över men årets viktigaste regatta återstår, nämligen för-OS i Enoshima om drygt tre veckor.

- För-OS har varit det stora målet för mig denna säsong. Denna regatta visar att formen finns där, så jag ser fram emot revansch i Enoshima, säger Josefin.

 

Läs mer: https://2019worlds.laserjapan.org/radial/

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info