Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sailing Energy

Tre svenskar på pallplats i Världscupfinalen

08 JUN 2019 11:03
Två svenska besättningar är med i världscupfinalen i Marseille och både Max Salminen och Anton Dahlberg/Fredrik Lindström är på pallplats efter fredagens seglingar. Nu återstår två race på lördagen och sedan medaljrace på söndag.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2019 11:04

Sveriges två starkaste besättningar de senaste åren förnekar sig inte. När världens bästa finnjolle- och 470-seglare möts i Marseille är de båda med och hugger i toppen.

Anton och Fredrik har seglat stabilt och efter åtta race har de serien 4-4-DNF-3-3-12-6-1.

- Det har varit en händelserik regatta. Mastbrott har aldrig hänt oss förut. Olika vindar varje dag och fantastisk racing. Samtidigt hittar vi inte riktigt flytet. Magiskt att spika sista idag dock, sånt växer vi av.  Nu är det två race kvar innan medaljrace på söndag, berättar Fredrik Bergström.

Anton och Fredrik är som sagt på tredje plats men hela finalen har dominerats av Mathew Belcher/William Ryan från Australien som har varit på pallen i samtliga åtta race som hittills körts

Max Salminen har också gjort en bra regatta så här långt i Finnjolle och han är precis som de andra svenskarna på tredje plats. Även Max har en stabil serie; 11-2-5-4-4-5-3.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info