Hoppa till sidans innehåll
Foto: João Ferrand - Fotografia; Lda

Jesper och Josefin sjua på Laser-EM(2)

24 MAJ 2019 21:55
Jesper Stålheim och Josefin Olsson gör bra ifrån sig i Laser-EM som just nu avgörs i Porto i norra Portugal. Med en dag och två race kvar ligger båda på en sjundeplats i Laser Standard respektive Laser Radial.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2019 21:55

Jesper har hållit sig mellan femte och tionde plats under större delen av EM. På fredagen blev det ett bra och ett mindre bra race. Till och med ett mycket bra första race, som han spikade.

- Bra i första, men desto sämre i andra. Rent generellt har jag gått bra när det har blåst lite mer. Men i sista racet idag slet jag väldigt mycket och hade lite för många incidenter för att göra det bra i 25 knop, berättar Jesper och fortsätter:

- Jag har tillräckligt bra fart för att vara med och slåss däruppe och tycker väl egentligen att jag har seglat ganska bra. Det är bara det att väldigt många andra har haft riktigt imponerande serier hittills.

Målet i morgon är att göra två riktigt bra race, så får vi hoppas att de som är före klantar till det eller något i den stilen.

”Jossan” däremot började lite sämre i EM men har lagt in en grym spurt och efter att de tuffare finalseglingarna dragit igång har hon serien 2-4-15-5. Placeringar som hon knappt var i närheten av under kvalseglingarna.

- Skönt att få göra några bra seglingar i finalen. Jag har startat bättre nu i finalseglingarna och går snabbt på kryssen när det blåser. Jag är besviken över min start av veckan då jag inte kom upp i nivå. Jag har lite problem med starterna i stora fält, när det är trångt på linjen. Tyvärr var det avgörande att komma iväg bra från linjen i början av veckan i de lättare vindarna, säger Josefin och fortsätter:

- I morgon är sista dagen och jag har inget att förlora. Jag ska fortsätta att göra bra starter och ta ut mig så mycket jag kan.

 

Läs mer: http://eurilca.org/2019-laser-senior-european-championships/

 

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info